Af - 27/03-16 11:46; Opdateret: 28/06-16 16:26

Kan du løse gåden? En seriøs hovedkradser får internettet til at grubleKan du løse gåden? En seriøs hovedkradser får internettet til at gruble

En gåde fra et gammelt børnemagasin, hvor man ud fra en tegning skal svare på en række spørgsmål, der synes at blive sværere og sværere, er nu begyndt at florere på nettet.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvilken vej kører bussen? 100 fanger står på en lige linje, og hver fange har en hat på, der enten er farvet rød eller blå. Hver fange kan se farven på alle hattene foran sig, men ikke sin egen eller hattene bag sig. En fangevogter spørger fangerne én efter én startende bagfra, hvilken farve hat, de har. Svaret kan høres af resten af fangerne. Svarer de rigtigt, bliver de benådet, men svarer de forkert, bliver de henrettet. Det er tilladt for fangerne at tage en snak sammen inden start for at komme på en fælles løsning. Hvad skal fangerne gøre, for at komme frem til den rette løsning, så flest mulige bliver benådet. Et svar, der sikrer 99 fanger benådning og en enkelt fange en 50/50 procents chance for benådning: Den første fange skal sige blå, hvis antallet af blå hatte foran ham var lige - og rød, hvis antallet var ulige. Denne information, koblet sammen med det svar, som de andre fanger allerede har givet og farven, hattene foran sig har, er nok til at give det korrekte svar. Alle på nær den første fange vil i det her svar dermed have en 100 procents chance for at svare rigtigt. Den bagerste starter og må gerne sige noget forkert. Finten er at give den næste information med udgangspunkt i, hvad den første sagde. Han siger eksempelvis 'sort', hvis han ser et ulige antal sorte hatte. Og 'hvid' hvis han ser et lige antal sorte hatte. På den måde kan personen foran regne ud, hvad han/hun har og give informationen videre. Hvis personen bag har set et ulige antal sorte hatte, og man selv kun kan se et lige antal, så må man naturligvis selv have en sort hat. Gåden lyder som følger: (Se svar på næste billede) På en gade er der fem huse i fem forskellige farver. I hver af husene lever én person med hver deres nationalitet. De fem husejere ryger hver deres mærke af cigarer, drikker hver sin væske og holder hver deres type kæle dyr. Man får følgende at vide: 1. Briten bor i det røde hus 2. Svenskeren holder hunde 3. Danskeren drikker te 4. Det grønne hus er lige til venstre for det hvide hus 5. Ejeren af det grønne hus drikker kaffe 6. Personen, som ryger Pall Mall, holder fugle 7. Ejeren af det gule hus ryger Dunhill 8. Personen, som bor i det miderste hus, drikker mælk 9. Nordmanden bor i det første hus 10. Personen, som ryger Blends, bor ved siden af personen, som holder katte 11. Personen, som holder heste, bor ved siden af personen, som ryger Dunhill 12. Personen, som ryger Blue Master, drikker øl 13. Tyskeren ryger Prince 14. Nordmanden bor ved siden af det blå hus 15. Personen, som ryger Blends, er nabo til personen, som drikker vand Spørgsmålet er så: Hvem holder fisk som kæledyr?

Se, om du kan svare på spørgsmålene i gåden længere nede i artiklen. Når du er færdig, så er der her en lille samling af andre sjove quizzer og gåderm, du og dine venner kan hygge jer med.

En tegning af nogle drenge på camping er dukket op flere steder på nettet. Blandt andet på hjemmesiden Imgur. Lad dig ikke narre af, at tegningen efter sigende er en gåde fra et gammelt børnemagasin, for helt nem er den ikke.

Det skriver det norske netmedie Side2.

Prøv at sæt dig sammen med venner og familie og se, hvor mange af spørgsmålene, som i hver især kan svare på. Så uden videre præsentation får du her gåden med tilhørende spørgsmål.

1. Hvor mange drenge er der i lejren?

2. Hvornår ankom de til campingpladsen? I dag eller nogle dage siden?

3. Hvordan kom de hen til campingpladsen?

4. Hvor langt væk er den nærmeste by?

5. Blæser vinden fra nord eller syd?

6. Hvilken tid på dagen er det?

7. Hvor er Alex?

8. Hvem var på vagt i går?

9. Hvilken dag er det i dag?


Scroll ned for at se svarene.


VENT! Er du helt sikkert på, at du vil se svarene?

Fuldstændig sikker? Du vil ikke lige give det en chance mere?

Jamen okay så, her er de:


1. 4 (Der er fire gafler på gulvtæppet på jorden, og der er fire navne på skiltet)

2. De ankom for et par dage siden. (Man kan se, at en edderkop har lavet et edderkoppespind mellem teltet og træet)

3. Med båd (Det står nogle årer op ad træet)

4. Der er en by i nærheden. (En høne på campingpladsen tyder på, at der bor folk i nærheden)

5. Syd. (Flaget angiver vindretningen og grene på den sydlige side af træer er ofte længere, når man er på den nordlige halvkugle)

6. Morgen. (Lang skygge af dreng på jorden mod øst. Se forrige svar.)

7. Alex er i gang med at fange sommerfugle. (Du kan se nettet og sommerfuglen bag teltet)

8. Colin. Colin er på udkig efter noget i sin taske (markeret med bogstavet C). Alex fanger sommerfugle og James tager billeder. Du kan se stativet stikke op af James’ rygsæk. Det betyder, at det er James, der har vagt i dag. Og i henhold til listen var, da Colin på vagt i går.

9. Det er den 8. august. Ifølge listen er Peter på vagt, og der er en vandmelon på jorden. Vandmeloner modnes i august.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx