Af Thomas Berger - 29/03-16 08:03

SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasseSPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse

Snigmorderen Agent 47 fra danske Io-Interactive er tilbage efter en fire års orlov.

storybild

Det røde slips er strammet, og fnuggene børstet af det sorte jakkesæt. Vægten af den lyddæmpede pistol er en betryggende påmindelse om den forestående mission, mens stregkoden i nakken aldrig lader dig glemme fortiden. Agent 47 er tilbage.

Til forskel fra de fem tidligere spil i ’Hitman’-serien, har den danske spiludvikler Io-Interactive valgt, at det seneste ’Hitman’ skal udgives episodisk – lidt ligesom en tv-serie – så der tilføjes nye missioner hver måned. Det giver spiludvikleren mulighed for løbende at fikse spillet rent teknisk samt reagere på respons fra spillerne.

SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling
SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling

SPILANMELDELSE: 'XCOM 2' er fremtidens modstandskamp
SPILANMELDELSE: 'XCOM 2' er fremtidens modstandskamp

Men det betyder også, at der i skrivende stund kun en prolog og en enkelt mission ved et modeshow i Paris at gennemføre – noget der ikke tager den øvede snigmorder mere end en halv time. Og så tager det alligevel adskillige timer.

For Hitman handler ikke blot om at finde og eliminere sit mål, det handler også om at afsøge sandkassen, som Io-Interactive har placeret dig i, for at finde mere elegante måder at gennemføre din opgave på – eller forsøge at løse de opgaver som andre spillere har skabt via spillets onlinefunktion Contracts.

SPILANMELDELSE: Nyt ’Hitman’-spil efterligner tv-serierne
SPILANMELDELSE: Nyt ’Hitman’-spil efterligner tv-serierne

SPILANMELDELSE: Taktisk terrorbekæmpelse
SPILANMELDELSE: Taktisk terrorbekæmpelse

Io-Interactive virkelige bedrift er imidlertid, at de formår at skabe et modeshow, der fremstår som en levende og troværdig verden, hvor omgivelser og mennesker ikke blot er kulisser og dukker, der skal facilitere en spiloplevelse. Det er så op til dig som spiller, at skabe legen i disse omgivelser, for det er begrænset hvor meget Io-Interactive aktivt underholder dig.

Til: Konsol og pc
Producent: Io-Interactive

4 ud af 6

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx