Af - 06/06-15 18:32

Den barske sandhed afsløret: Derfor taber du altid i 'bamse-kloen'Den barske sandhed afsløret: Derfor taber du altid i 'bamse-kloen'

Hemmelig manual afslører en dyster sandhed om den velkendte 'claw machine', hvor man skal fange gevinster med en klo. Føler du dig også snydt?

Lidt til højre, lidt frem, nej tilbage, liiidt mere til højre... Okay, nu er den der. Du trykker på knappen, og kloen går ned. Og så sker det, som gør ondt i maven og strider imod alt, hvad du tror på: Kloen griber fat i bamsen, men taber den på vej op.

De fleste har nok prøvet kræfter med den såkaldte 'bamse-klo' i tivoli. Og de fleste har nok også oplevet at gå slukøret derfra og tænke: Hvordan kan det passe? Jeg trykkede på præcis det rette sted.

Skribenten Phil Edwards fra magasinet Vox har nu undersøgt sagen og kan afsløre en trist nyhed: Det er det rene fup og tilfældighed, der afgør, om du vinder. Kloen er nemlig indstillet til kun at gribe ordentligt fat, når der er blevet spillet for nok penge til, at den giver overskud.

Det skriver britiske metro.

Her opstår mekkaet for alle arkade- og Tetris-fans
Her opstår mekkaet for alle arkade- og Tetris-fans

Phil Edwards har fået fingre i manualen til en af maskinerne og har nu fundet opskriften på, hvornår man kan regne med 'fuld klo' for pengene.

- Hvis det koster 50 cent per spil, og gevinsten i maskinen er syv dollar værd, så er maskinen indstillet til kun at yde 'fuld klo' hvert 21. spil. Det stinker', siger han i videoen, hvor han gennemgår papirerne.

For at det ikke kunne være nok, er maskinerne så snedigt indrettede, at man ikke blot kan stille sig i et mørkt hjørne og vente på, at der er blevet spillet 20 gange, siden sidste gevinst, og så ellers skynde sig at blive nummer 21. Det er således tilfældigt, hvornår der reelt set er en chance for at vinde. Det er blot i gennemsnit et ud af 21 spil, siger Phil Edwards på baggrund af den konkrete manual.

Galleri: Danskernes skøre klager og henvendelser
Galleri: Danskernes skøre klager og henvendelser

Samtidig er det en central del af spillet, at man skal have følelsen af, at man altid er snublende tæt på at vinde en bamse fra boksen.


Nu må Tivoli skrue op for lyden til Fredagsrock
Nu må Tivoli skrue op for lyden til Fredagsrock

KONCERT: Se hvor Citybois spiller sommeren over
KONCERT: Se hvor Citybois spiller sommeren over


LÆS OGSÅ: FOTO: Tør du prøve denne 'road'-er coaster?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx