Af Morten Skovgaard - 22/09-15 07:07

SPILANMELDELSE: En smuk svanesangSPILANMELDELSE: En smuk svanesang

Det sidste spil i ’Metal Gear Solid’-serien leverer en overlegen spiloplevelse.

storybild

Ene mand over for en hel base fyldt med fjender. ’The Phantom Pain’ er et fantastisk vellavet infiltrationsspil.

'Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'
Til: Xbox One
Producent: Kojima Productions
5 ud af 6

Den berømte japanske spildesigner Hideo Kojima har i årevis tryllebundet sit publikum med Metal Gear Solid-actionspilserien. For kendere er den noget nær det ypperste, computerspillene kan byde på, og for udenforstående er serien i bedste fald mægtigt underholdende, men dybt uforståelig.

SPILANMELDELSE: Udkæmp enorme slag i ’Star Wars’-universet
SPILANMELDELSE: Udkæmp enorme slag i ’Star Wars’-universet

Kojima har ikke skruet ned for galskaben i ’The Phantom Pain’, som lægger ud med en næsten halvanden time lang introduktionssekvens, hvor seriens hovedperson Big Boss/Snake forsøger at slippe ud af et hospital efter ni år i koma, mens både soldater og mystiske supervæsener udkæmper en blodig krig i forsøget på at få fat i ham.

Når det ”rigtige” spil begynder, ligner det nye ’Metal Gear Solid’ imidlertid i højere grad et klassisk militærspil – blot med den forskel, at det rummer en for genren hidtil uset dybde og frihed samt alle de bizarre detaljer og optrin, Kojima er så kendt for. Hovedparten af spillets missioner handler om at infiltrere fjendtlige områder for at tilvejebringe oplysninger, snigmyrde eller redde folk eller ødelægge fjendens ressourcer, og Afghanistans rå omgivelser og firsernes Sovjet-invasion af landet danner den perfekte ramme om begivenhederne.

SPILANMELDELSE: Smuk trækbaseret iOS-action
SPILANMELDELSE: Smuk trækbaseret iOS-action

Hvis ’Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’ er det sidste spil i serien, som varslet af Kojima, er det en smuk svanesang, som flytter grænser for actionspillene og er så spækket med innovative idéer, at det lokker alle ’Metal Gear’-skeptikere til endelig at prøve kræfter med serien.


LÆS OGSÅ: SPILANMELDELSE: En smuk ørkenvandring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx