Af Thomas Berger - 16/02-16 09:02

SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortællingSPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling

Lego er vendt tilbage til Marvels superhelte i et spil, der slet ikke lever op til forgængeren.

storybild

Captain America og vennerne er klar til at uddele klodsede bøllebank til superskurke

'Lego Marvel Avengers'
Til: Konsol og pc
Producent: TT Games
3 ud af 6

Superheltene fra Marvel har med stor succes flyttet sig fra tegneseriernes ruder til biograflærredet, og det mærkes nu også i den klodsede spiludgave af superhelteuniverset.

SPILANMELDELSE: 'XCOM 2' er fremtidens modstandskamp
SPILANMELDELSE: 'XCOM 2' er fremtidens modstandskamp

Hvor det snart tre år gamle og stadig fremragende ’Lego Marvel Super Heroes’ var en hyldest til netop tegneserierne, så læner det nyligt udgivne ’Lego Marvel Avengers’ sig i stedet op af filmuniverset. Og det har et par uheldige konsekvenser.

Spillet forsøger at genfortælle nøglescener fra hele seks forskellige biograffilm, og ender med et rodet resultat, som kun lige knap giver mening, hvis du rent faktisk har set filmene – film der har en aldersgrænse på 11 år, og derfor må formodes at ligge uden for spillets primære målgruppes referenceramme.

SPILANMELDELSE: Nyt ’Hitman’-spil efterligner tv-serierne
SPILANMELDELSE: Nyt ’Hitman’-spil efterligner tv-serierne

Ved at have filmene som forbillede bliver ’Lego Marvel Super Heroes’ samtidig en del af Marvel og Disneys strategi om at fryse alle de superhelte ude, som de ikke selv har filmrettighederne til. Derfor er hverken Spider-Man, X-Men eller Deadpool blandt spillets mere end 100 figurer.

Som spil er ’Lego Marvel Super Heroes’ skåret over præcis den samme læst, som alle tidligere Lego-spil – der skal smadres klodser, fjender og løses alt for lette opgaver. Det er velkendt, trygt og en smule kedeligt i denne omgang, fordi der desværre er langt mere fokus på at slåsse end at løse opgaver.

SPILANMELDELSE: Taktisk terrorbekæmpelse
SPILANMELDELSE: Taktisk terrorbekæmpelse

Spillet er klart sjovest at spille sammen med en ven eller sit barn, og allerbedst i de åbne områder, der ikke lider under historiens rod og delvise selvhøjtidelighed.
Thomas Berger


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx