Af - 16/07-16 17:47

WOW: Fem forbløffende facts om Pokémon GoWOW: Fem forbløffende facts om Pokémon Go

Pokémon Go har indtaget gader og stræder, og har på blot et par uger genoplivet Nintendo-universet. I den anledning har vi fundet fem fede facts, der beviser spillets værd.

Bildstrecke im Grossformat »

Medmindre du ikke har været uden for en dør de sidste par uger, har du med garanti set et par zombie-lignende Pokémon entusiaster vandre rundt med deres telefon på må og få. Døgnflue eller ej, her er fem forbløffende facts om det revolutionerende spil.

JUHUU: Pokémon Go er landet i Danmark
JUHUU: Pokémon Go er landet i Danmark

Spillet har stærke danske rødder

For 12 år siden satte David, Joachim og Nicholas sig sammen i en kælder på Nørrebro, og opfandt softwaren Unity til at udvikle spil.

I dag er de rykket til Silicon Valley i Californien, har over 1000 ansatte, og så kan de være stolte af at deres spilmotor er brugt til at udvikle 31 procent af de 1000 mest købte mobilspil, herunder mega-succesen Pokemon Go - noget, der ifølge The Wall Street Journal har været med til at værdisætte Unity Technologies til 10 milliarder kroner.

via GIPHY

Pokémon Go får politiet til at advare mod ‘zombielignende adfærd’
Pokémon Go får politiet til at advare mod ‘zombielignende adfærd’

Pokemon overtager app-markedet...


Dagen efter Nintendo-spillets lancering, var det allerede installeret på flere smartphones, end den tre år gamle dating-app Tinder. Hver tyvende Android-enhed i USA har allerede downloadet spillet, skriver Gadgets.

via GIPHY

...og aktiemarkedet...

The Verge beretter om en markant effekt på Nintendos aktiekurs, som følge af det nye mobilspil. 9,3 procent lød stigningen på første uge efter lancering, mens den skød 24,5 procent i vejret sidste mandag - aktiens højeste stigning på én dag, i 24 år.

via GIPHY

...samt musikmarkedet...

Pokémon Go har fået nørder over hele verden til at gå i Poke-zombie-mode. Med headset i ørene og et fast greb om smartphonen, trasker tusindvis af loyale Ash Ketchum-kopier rundt og hører temasangen ‘Gotta Catch ‘Em All’ - i så stor stil, at sangens streaming ifølge Forbes steg med 362% på Spotify i sidste uge.

via GIPHY

Og ja, selvfølgelig, også din pengepung

710 kroner. Det koster 14.500 PokeCoins i Nintendo-spillet, og er dermed det dyreste køb du kan foretage i nogen app. Coins bruges til at købe tilbehør, og kan heldigvis opnåes med tålmodighed, hvis budgettet ikke rækker til det, skriver Pocket Lint.

via GIPHY

Ups: Pokémon Go afslørede hans utroskab
Ups: Pokémon Go afslørede hans utroskab

Hvis du er blevet træt af at læse om Pokemon Go kommer Google Chrome dig til undsætning, så du helt kan slippe for at læse om spillet på nettet.

LÆS OGSÅ: Holocaustmuseum beder besøgende droppe Pokemon-spil

LÆS OGSÅ: It-eksperter: Derfor skal du passe på ny Pokémon-app

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx