Af Morten Skovgaard - 11/08-15 07:09

SPILANMELDELSE:Nyt, nervepirrende rumspilSPILANMELDELSE:Nyt, nervepirrende rumspil

Forvent ikke tilbagelænet, afslappet sofaunderholdning af det intense rumspil Galak-Z.

storybild

'Galak-Z: The Dimensional'
Til: PS4
Producent: 17-Bit Studios
5 ud af 6

'Galak-Z' er på mange måder et bemærkelsesværdigt lille spil. Den sælsomme blanding af japansk anime-æstetik, den tv-serie-lignende opbygning og det retro-agtige gameplay fanger fra første skærmbillede interessen. Umiddelbart ligner spillet en simpel rum-shooter, hvor man med sit lille rumskib flyver rundt i verdensrummet og skyder løs på fjender, men under overfladen gemmer der sig langt mere.

SPILANMELDELSE: Kamp om farver bevæbnet med vandpistoler og malerruller
SPILANMELDELSE: Kamp om farver bevæbnet med vandpistoler og malerruller

'Galak-Z' hører til i den stadigt mere populære "roguelike"-spilgenre, hvor fejltrin og uopmærksomhed straffes benhårdt, og man ryger helt tilbage til start, når man dør. Det er en kompromisløs tilgang til spildesign, der ikke vil falde i alles smag, og 'Galak-Z' følger alle genrens forskrifter til punkt og prikke og har en hel del til fælles med blandt andet nyklassikeren 'FTL: Faster Than Light'.

SPILANMELDELSE: Batman – ud og køre med de skøre!
SPILANMELDELSE: Batman – ud og køre med de skøre!

Magien opstår for alvor mellem den sprælske styring af rumskibet og tilgangen til kampe i spillet. Det betaler sig sjældent at drøne fremad med bragende kanoner, for 'Galak-Z' er i højere grad rettet mod at belønne spillere, der spiller forsigtigt, lærer at observere fjendernes adfærd og bruger omgivelserne effektivt mod dem. Jo længere, man kommer, jo sværere bliver modstanden – indtil man bliver overmandet og må starte helt forfra igen eller bruge en af sine opsparede Crash Coins på at starte fra samme sted uden nogen af sine opgraderinger, som man med skælvende hænder skal forsøge at samle rundt omkring på banen.

SPILANMELDELSE: Byg din egen bunker
SPILANMELDELSE: Byg din egen bunker

'Galak-Z' er barberbladsskarpt designet, nervepirrende og udfordrende som få andre spil – et af de bedste spil til PlayStation 4 lige nu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx