Af Freja Dam - 27/10-17 16:18; Opdateret: 27/10-17 16:30

Danske Tobias Lindholm imesterlære hos FincherDanske Tobias Lindholm imesterlære hos Fincher

TV-SERIE. Den danske instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm har instrueret to afsnit af David Fincher-serien ’Mindhunter’. Han beskriver mesterinstruktøren som ’et vanvittigt fokuseret menneske’.

storybild

(Billede: Scanpix)

Tobias Lindholm blev ringet op af David Fincher og Charlize Theron, der er producere på den nye Netflix-serie ’Mindhunter’, en onsdag eftermiddag. Charlize Theron har lagt mærke til Tobias Lindholms navn efter at have set danske serier og film som ’Borgen’, ’Jagten’, ’Krigen’ og ’Kapringen’, fortæller den danske instruktør i Soundvenue. Inden Tobias Lindholm kastede sig ud i at instruere afsnit 5 og 6, havde han »et par dage i mesterlære«, hvor han observerede Finchers metode.

Arbejdsfordelingen var klar: »Fincher er træner, og jeg røg ind og spillede central midtbanespiller. Det var på ingen måde konfliktfyldt. Man følger et koncept, der er sat, og løber ikke rundt og tager stilling til alting,« siger Lindholm. Fincher har ry for at være besværlig at arbejde sammen med, fordi han er perfektionist til fingerspidserne og tager notorisk mange takes.

Lindholm beskriver ham blot som ’et vanvittigt fokuseret menneske’. »De mange takes er fuldstændig i min ånd. Men han laver mange takes for at få det præcist, som han havde det inden i hovedet. Helt modsat gør jeg det for at sørge for, at det kommer væk fra den fastfrosne form, det havde. Metoden er den samme, men vi søger to forskellige steder hen.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx