Af Morten Skovgaard/Gamere.dk - 16/09-13 15:59

Anmeldelse: GTA V er et af de bedste spil i årevisAnmeldelse: GTA V er et af de bedste spil i årevis

I samarbejde med Gameplay-Online.dk bringer metroxpress her anmeldelsen af GTA V - Gamere har virkelig noget at glæde sig til!

Bildstrecke im Grossformat »
Eksplosioner og fyrværkeri er der nok af i 'GTA V', hvor det sjældent handler om den diskrete og støjsvage løsning. En person skal reddes i bedste 'Mission Impossible'-stil: Ved at rappelle fra en helikopter ned langs en skyskraber. Trevor siges at have en følsom side. Men for det meste er han fuldtidspsykopat. Et spøgelse fra fortiden forstyrrer Michaels magelige tilværelse i Los Santos. Det kan godt betale sig at kapre en ubåd, for der venter mange skatte på havets bund. Rottweileren Chop er en god følgesvend, når der skal uddeles tæsk til bøller og bandemedlemmer. Tid til at lænse den lokale bank: Michael og Trevor rykker ind, og Franklin holder klar med flugtbilen rundt om hjørnet. 'GTA V' er fyldt med lækre sportsvogne, man kan "låne". Trevor driver en respektabel methamfetamin-forretning ude på landet, men konkurrenterne skal selvfølgelig ryddes af vejen. Når almindelige, små helikoptere bare ikke er nok. 'GTA V' sender dig også op over skyerne og langt ned under havets overflade. Franklin og Lamar på et lille joyride i det lokale hood. Bilen er med garanti ikke deres egen. Spilverdenen i 'GTA V' er enorm og rummer fantastisk flot natur og åbne vidder uden for Los Santos. Los Santos er en fiktiv kopi af Los Angeles, og Grauman's Chinese Theater på Hollywood Boulevard hedder The Asian Theater – komplet med stjerner i fortovet og udklædte folk på gaden. Trevor er den den største galning nogensinde set i et computerspil. I en af de mere udfordrende missioner skal dette fly landes i lastrummet på et større militærfly. Når biler skal stjæles rigtigt effektivt! Michael – omringet af strømere og med projektiler fygende om ørerne.

Der er noget at glæde sig til for enhver gamer. GTA V er et af de bedste spil i årevis.

Kedeldragter og klovnemasker. En skraldevogn til blokering af vejen. En kranbil til at torpedere pengetransporten med.

Det perfekt tilrettelagte kup er omdrejningspunktet for det nye 'Grand Theft Auto'-spil, også bedre kendt som bare 'GTA V'.

Men røverier er aldrig ligetil, specielt ikke når bagmændene er de tre recidivister Franklin, Michael og Trevor, der har for vane konstant at rode sig ud i problemer og komme i lag med de helt forkerte personer.

Som i tidligere 'GTA'-spil gælder det helt grundlæggende stadig om at køre rundt og stjæle biler i en storby – denne gang den Los Angeles-inspirerede Los Santos.

LÆS OGSÅ: Så meget koster det dyreste spil nogensinde

Men det er blot spillets kerne, for den realistiske bysimulation, den svimlende mængde ting, man kan foretage sig, og de tre forskellige hovedpersoners baggrunde og historier skaber en oplevelse, som rækker langt ud over, hvad man normalt forventer sig af computerspil.

'GTA V' lægger sig stemningsmæssigt op ad tv-serier som 'Californication' og 'Breaking Bad' med venlige nik til film som 'Heat' og 'Mission Impossible'.

Spillet er spækket med syleskarp satire, hylende grinagtige optrin, sex, stoffer og masser af vold pakket ind i komplet vanvid.

Det er provokation blot for provokationens skyld, og 'GTA V' er ikke blot det suverænt bedste spil i serien til dato: Rockstar Games pisser deres territorium godt og grundigt af med en af de mest overlegne og suveræne spiludgivelser i årevis.

GTA V udkommer i butikkerne i morgen, tirsdag til Playstation 3 og Xbox 360.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx