Af Morten Skovgaard - 20/01-15 07:00; Opdateret: 20/01-15 11:52

SPILANMELDELSE: Rum-invasion på pap og appSPILANMELDELSE: Rum-invasion på pap og app

Ny og meget anderledes version af det klassiske computerspil 'Xcom' sidder lige i skabet.

storybild

Det gamle pc-spil 'Xcom' fra 1994 blev genoplivet med en forrygende ny udgave i 2012, som siden også udkom i en fremragende udgave på iOS-formatet. Nu er turen kommet til endnu en genudgivelse, denne gang som en nytænkende hybrid mellem brætspilsformatet og mobiltelefoner eller tablets. I 'Xcom: The Board Game' er spillets overordnede strategielement i fokus; op til fire spillere indtager rollerne som Commander, Squad Leader, Chief Scientist og Central Officer, som har hver deres ansvarsområder. Særligt sidstnævnte er interessant, for denne spiller har ansvaret for at kommunikere, hvad mobil/tablet-appen fortæller, til de andre spillere, så gruppen kan reagere på brættet.

'Xcom: The Board Game' foregår i runder med en timet fase og en terningefase. Den timede fase er det helt store sus, for her fortæller appen scenariets historie og stresser spillerne med hurtige beslutninger i deres forsøg på at bekæmpe invaderende rumvæsener. Uret tæller nådeløst nedad, folk diskuterer højlydt, om der er råd til forskning, om der skal fokuseres på den aktive mission eller på satellitter i rummet, og hvilke kontinenter der skal modtage hjælp til at bekæmpe truslen fra det ydre rum.

Den intense stemning og snigende uhygge fra pc-klassikeren er til fulde bibeholdt i 'Xcom: The Board Game'. Spillet er social underholdning i topklasse, som viser, at kombinationen mellem digitale apps og brætspil rummer kolossalt potentiale.


LÆS OGSÅ: Spilanmeldelse: Gobliner og gnomer på krigsstien

LÆS OGSÅ: SPILANMELDELSE: Klassisk roman i nye klæder

LÆS OGSÅ: SPILANMELDELSE: Fintunet kampsport fra Nintendo

LÆS OGSÅ: SPILANMELDELSE: Batman på klodset rummission

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx