Af - 06/03-14 18:00; Opdateret: 06/03-14 18:14

Stjæl alt, der ikke er boltet fast!Stjæl alt, der ikke er boltet fast!

Folkekær forbryder sendes ud på nye tyvetogter i 'Thief'.

storybild

Det nye Thief er sjovt og stemningsfuldt, men ikke uden problemer. (Billede: Pressefoto)

Det gamle 'Thief: The Dark Project' var lidt af en revolution, da det udkom i 1998 og tilførte actionspillene noget snilde og snedigt snigeri i stedet for deres sædvanlige bulder og brag.

Det afstedkom to fortsættelser i 2000 og 2004, mens det nye 'Thief' mest af alt skal betragtes som et "reboot" – en nyfortolkning af den klassiske spilserie.

Dansk blodbad i helvedet
Dansk blodbad i helvedet

I hovedrollen finder vi stadig den adrætte tyv Garrett, som i denne ombæring er blevet udstyret med både ny stemme og nyt udseende – blot få af de ting, der ikke er faldet i helt god jord hos fans af de gamle spil.

'Thief' er imidlertid, på godt og ondt, ganske loyalt over for det originale koncept og genskaber på fin vis fornemmelsen af at snige sig rundt i en dyster by fyldt med vagter og onde herskere.

Gratis spilhistorier fra det ydre rum
Gratis spilhistorier fra det ydre rum

Garrett er bestemt ikke svigermors drøm, for han forsøger blot at rage så mange af de riges ejendele til sig som overhovedet muligt, før den sygdomsramte og undertrykte by opsluges af komplet kaos, og det er et forfriskende afbræk fra de "red verden"-historier, vi som oftest præsenteres for i computerspil.

Stemningen etableres fint i det nye 'Thief', som langt hen ad vejen er mægtigt underholdende.

Hobitten går til klodserne
Hobitten går til klodserne

Desværre lider spillet under tekniske problemer med blandt andet utroligt dumme modstandere og meget restriktivt banedesign.

Alt foregår i aflukkede gange og rum, og man får aldrig fornemmelsen af at bevæge sig frit rundt i en storby og vælge, hvad man vil foretage sig.

Det er godt i tråd med originalspillet, men der forlanges mere af genren i dag.

Nyfortolkninger af klassisk spilmusik
Nyfortolkninger af klassisk spilmusik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx