Af Thomas Berger - 05/05-15 07:39

SPILANMELDELSE: Eventyret om de sjæleløse nyfødteSPILANMELDELSE: Eventyret om de sjæleløse nyfødte

Rollespillet 'Pillars of Eternity' genopliver de klassiske computerrollespil fra 90’erne

storybild

'Pillars of Eternity'
Til: Pc
Producent: Obsidian Entertainment
4 ud af 6

I landet Dyrwood i eventyrverdenen Eora står det skidt til. Overalt oplever indbyggerne, at deres nyfødte kommer til verden uden en sjæl – de er så at sige født hule – og ingen kan forklare hvorfor.

SPILANMELDELSE: Plastikguitaren vender tilbage
SPILANMELDELSE: Plastikguitaren vender tilbage

Du er netop ankommet til området uden helt at være dig selv. Alle i karavanen, som bragte dig hertil, er blevet dræbt, og du er selv, under mystiske omstændigheder, blevet forbandet med evnen til at se sjæle og tidligere liv. Det er nærliggende at tænke, at de to begivenheder er forbundet.

'Pillars of Eternity' er computerrollespil af den helt traditionelle slags, hvor inspirationen er hentet direkte i 90’er spilklassikere som ’Baldur's Gate’ og ’Planescape: Torment’ – en slags åndelig efterfølger som allerede længe før spillets udgivelse fik over 73.000 fans til at skyde knap 26 millioner kroner i projektet via crowfundingsiden Kickstarter.

SPILANMELDELSE: Battlefield - nu med 'politi og røvere'
SPILANMELDELSE: Battlefield - nu med 'politi og røvere'

Hele fortællingen i 'Pillars of Eternity' hviler på en solid base af mytologi, som blandt andet åbenbarer sig i samtaler med spillets mange bipersoner – omfanget er faktisk så stort og til tider selvhøjtideligt, at det er tæt på at drukne spilleren, der må gispe efter humor og skæve indslag, som der slet ikke er nok af i spillet

I stedet skal der findes nydelse i de mange taktiske elementer, som kampene undervejs har at byde på, og hvor ens gruppe af eventyrers evner skal udnyttes optimalt, hvis det hele ikke skal ende i kaos og nederlag.

SPILANMELDELSE: Bloodborne
SPILANMELDELSE: Bloodborne

'Pillars of Eternity' er en fantastisk rollespilsrejse for nostalgikere, der er parate til at investere over 70 timer i et eventyr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx