Af - 31/07-14 11:09

Nyt computerspil: Sådan ville Danmark se ud efter 'mystisk' svampevirus-angrebNyt computerspil: Sådan ville Danmark se ud efter 'mystisk' svampevirus-angreb

Et nyt computerspil viser konsekvensen af en slem cordycepsvirus-epidemi på dansk grund. En svampeart, der eksisterer i Danmark, men ifølge ekspert ikke kan true mennesker.

Bildstrecke im Grossformat »

I dag udkommer computerspillet 'The Last of Us: Remastered' til Playstation i en ny PS4-udgave. Spillet foregår oprindeligt i USA, hvor en mystisk svampevirus – cordyceps - har inficeret jordens befolkning og gjort dem til zombier.

Se de rørende billeder: I dag trodser de død og ødelæggelse
Se de rørende billeder: I dag trodser de død og ødelæggelse

I forbindelse med lanceringen har PlayStation Danmark produceret en række billeder, der viser, hvordan Danmark og navnligt København ser ud før og efter en cordycepsvirus-epidemi.

Billederne, som du kan se herover, viser hvor kraftfuld og ubarmhjertig cordyceps er. Bygninger, broer og landskaber har ikke en chance mod denne svampeart og må med tiden kapitulere.

Se billederne: Så slemt var uvejret over Danmark
Se billederne: Så slemt var uvejret over Danmark

Rørende billeder: Familie gav døende hund en smuk afsked
Rørende billeder: Familie gav døende hund en smuk afsked

Ifølge Henning Knudsen, lektor i svampe på Statens Naturhistoriske Museum, lever svampearten cordyceps i bedste velgående herhjemme. Den angriber dog ikke mennesker eller andre organismer end insekter, hvorfor vi som befolkning ikke behøver at frygte en cordycepsvirus-epidemi.

- Cordyceps går ikke på mennesker, så det er ikke noget, vi skal frygte. Med mindre, der er nye former, som vi ikke kender til, siger han til metroxpress.

Han fortæller, at cordyceps, eller snyltekølle som den også kaldes herhjemme, kun går på insekter. Derfor forskes der meget i svampearten, da den kan være ekstrem effektiv i bekæmpelsen af netop disse. Svampesporerne kan nemlig som nogle af de eneste nedbryde kitin, som er det, insekters 'skellet' eller hårde skal er lavet af.

Danskerne jagter ulovlige LSD-svampe i skovbunden
Danskerne jagter ulovlige LSD-svampe i skovbunden

- Derfor forsker man meget i denne svampeart, da den vil kunne bruges til at nedbryde insekter med. Men kun insekter. Den angriber ikke pattedyr eller fugle. Så langt er vi ikke, siger Henning Knudsen og understreger dermed endeligt, at vi ikke har noget frygte.

Mand finder svamp på størrelse med basketball
Mand finder svamp på størrelse med basketball

Over for metroxpress fortæller Playstation Danmark, at billederne herover ikke indgår i spillet, og at der ikke er specifikke baner på dansk grund.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx