Af Morten Skovgaard - 07/04-15 10:32

SPILANMELDELSE: BloodborneSPILANMELDELSE: Bloodborne

HARDCORE. 'Bloodborne' er et mareridtsagtigt actionrollespil, der belønner de dedikerede og straffer de utålmodige.

storybild

'Bloodbornes' univers er dystert, fjendtligt og blodigt – og kun for de mest tålmodige spillere.

'Bloodborne'
Til: PS4
Producent: From Software
4 ud af 6

SPILANMELDELSE: Sjovt dyrespil til de helt små
SPILANMELDELSE: Sjovt dyrespil til de helt små

Det skal gøre ondt at spille computerspil. I hvert fald hvis man spørger japanske From Software, der med særligt deres 'Dark Souls'-spilserie slog fast, at spillere har bedst af at blive straffet hårdt og brutalt for selv de mindste fejltrin. Firmaets spil er et klart opgør med den moderne tendens til mere lettilgængelige, forklarende og generelt blødere spil end dengang i gamle dage, hvor det hele bare var nådeløst svært, og 'Bloodborne' følger deres umiskendelige stil:

SPILANMELDELSE: Undertving hele galaksen med din egen flåde af rumskibe
SPILANMELDELSE: Undertving hele galaksen med din egen flåde af rumskibe

SPILANMELDELSE: Hyggeligt og dejligt minimalistisk
SPILANMELDELSE: Hyggeligt og dejligt minimalistisk

Meget lidt bliver forklaret, før spilleren kastes ud i en stor, dyster og døende by fyldt med skrækindjagende uhyrer og vanvittige folk, hvor selv de mindste fejltrin øjeblikkeligt og ubønhørligt udløser et game over.

Fans af 'Dark Souls'-serien vil føle sig hjemme i spilmekanikken, som her er væsentligt mere angrebsorienteret end tidligere, mens oplevelsen for nytilkomne typisk veksler mellem blind fascination over en forfriskende anderledes spiloplevelse eller uforstående hovedrysten over den klodsede styring, den uimponerende grafik, de uhyrlige indlæsningstider eller de mange frustrationer, der kan følge med den voldsomt høje sværhedsgrad.

SPILANMELDELSE: Et must for strategifans
SPILANMELDELSE: Et must for strategifans

'Bloodborne' er et spil, der belønner de tålmodige, som nyder at bruge lang tid på at nærstudere fjendernes bevægelsesmønstre, udforske hver eneste lille afkrog af spilverdenen og lære af deres fejltagelser ved at dø igen og igen – og igen.

Det er kompromisløst spildesign og en spiloplevelse, der mest af alt kan anbefales til spillere med masochistiske tilbøjeligheder. Alle andre bør tænke på deres blodtryk og overveje et af de mange glimrende alternativer i stedet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx