Af Morten Skovgaard - 04/10-16 04:41

Godt nyt til sværdsvingerne!Godt nyt til sværdsvingerne!

Det har i tidens løb været notorisk svært at gengive sværdkampe tilfredsstillende i spilform, men det vil det kommende actionspil ’For Honor’ lave om på.

storybild

Ubisoft har et potentielt hit på hænderne med sværdkampsspillet For Honor, der bliver udgivet i starten af 2017. (Billede: PR)

Tanken om teutoniske riddere, der slås mod samuraier og vikinger, virker på overfladen kitschet og halvskør, men den er i praktisk intet mindre end fantastisk.

Actionspiludviklere har altid været gode til at simulere skydevåben, men nærkampe med sværd og lignede våben har med enkelte undtagelser altid virket urealistisk og har aldrig haft den rigtige tilfredsstillende fornemmelse som den ægte vare.

SPILANMELDELSE: Kortspil lader dig regere
SPILANMELDELSE: Kortspil lader dig regere

Det forsøger Ubisoft heldigvis at gøre op med i spillet ’For Honor’, hvor spillerne går i flæsket på hinanden med skarpslepne klinger i multiplayer-kampe mellem de tre fraktioner nævnt herover. Alfatesten af spillet – den største for Ubisoft nogensinde, med 6,4 millioner spillere – har netop været afviklet, og den lover utroligt godt for en livagtig fægteoplevelse.

’For Honors’ taktiske kampsystem ”The Art of Battle”-system giver fænomenal kontrol over både parader og slag og belønner præcision, positionering og snilde, mens man bliver straffet hårdt for blot at fare hovedløst mod sine modstandere.

Det handler mere om at studere fjenden og finde svage punkter for at slå effektivt til med veltimede angreb og mindre om bare at kaste sig i kamp og svinge vildt omkring sig.

SPILANMELDELSE: Rejsen til universets centrum
SPILANMELDELSE: Rejsen til universets centrum

Kampsystemet og det relativt lave tempo i ’For Honor’ vil ganske givet overraske mange spillere, fordi det ikke minder om noget, man har set i lignende spil, og fordi det umiddelbart synes at gøre ’For Honor’ lidt mere klodset og tungt i det end andre kampspil.

Det er imidlertid spillets helt store styrke, at man for alvor fornemmer, at man styrer en kæmpestor kriger, i ridderens tilfælde iklædt panser og plade, der svinger sit sværd med kolossal styrke og rammer tungt og hårdt, men som også bliver udmattet og langsom uden hvile mellem kampe.

SPILANMELDELSE: Nattens ridder er også et politisk menneske
SPILANMELDELSE: Nattens ridder er også et politisk menneske

’For Honor’ ventes udgivet i løbet af foråret 2017 til pc, PS4 og Xbox One og ligner allerede nu den hellige gral for sværdentusiaster.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx