Af - 24/03-14 18:12

Sejren ligger i tastaturets klikSejren ligger i tastaturets klik

For de fleste er et tastatur blot et tastatur – men for den dedikerede computerspiller udgør kvaliteten af klikket i tasten forskellen mellem liv og død!

storybild

Razer har som de første udviklet mekaniske tastatur-switches specifikt til computerspillere. (Billede: PR-foto)

For 21 årige Niels Topp, der har dyrket professionel eSport gennem tre år og i dag kommenterer eSports-kampe, handler en god spiloplevelse meget om, hvordan hardwaren føles mellem hænderne.

Musen skal føles rigtig, ligesom tasterne på tastaturet skal føles på en bestemt måde, når de trykkes ned, så han opnår det helt rigtige flow.

Stor spilturnering i København
Stor spilturnering i København

- Det er vigtigt, at jeg ikke er i tvivl om, hvornår trykkommandoen er registreret i spillet – at jeg kan føle det i fingrene, og at jeg hurtigt kan trykke samme tast igen, fastslår Niels Topp.

For dedikerede computerspillere er det ultimative tastatur således et, der er udstyret med mekaniske taster – ikke ulig dem der sad i de klassiske IBM-tastaturer fra 1990'erne.

Modsat tastaturer med membram-teknologi er der med en mekanisk tast nemlig ingen tvivl om, hvornår den er aktiveret.

Nye Assassin's Creed- og Far Cry-spil på vej
Nye Assassin's Creed- og Far Cry-spil på vej

Det kan både føles og ikke mindst høres.

- Der har eksisteret mekaniske tastaturer længe, men de switches eller små fjedre, som sidder i tasterne, har været designet til at skrive med og ikke til spillere. Det fungerer, men er ikke optimalt, fortæller Niels Topp.

Men det er ved at ændre sig. Hardwareproducenten Razer, der specialiserer sig i udstyr til spillere, har netop lanceret deres første tastatur med switches specifikt designet til spil.

Død eller ikke død? Nu er Flappy Birds skæbne afgjort
Død eller ikke død? Nu er Flappy Birds skæbne afgjort

Det mærkes, ifølge Niels Topp, blandt andet i, at den afstand, der er mellem at en tast aktiverer og giver slip igen, er langt mindre end tidligere.

En dedikeret computerspiller skal imidlertid være parat til at investere i det helt rigtige tastaturklik. Razer nye BlackWidow Ultimate har nemlig en pris på 1.099 kr. – så er spørgsmålet blot, om sejren er det værd?

Krigen i krigen
Krigen i krigen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx