Af - 10/09-13 08:59

Så meget koster det dyreste spil nogensindeSå meget koster det dyreste spil nogensinde

Hænger pris og kvalitet sammen, har GTA-fans virkelig noget at glæde sig til med GTA V.

storybild

Det er ikke billigt at animere eksplosioner, guns, biler og babes i så høj en grad, som Rockstar Games gør det med GTA. (Billede: Rockstar Games)

Hver gang Rockstar Games præsenterer et nyt spil i deres voldsomt populære Grand Theft Auto-serie, er forventningerne skruet helt i top hos de millioner af fans, der har set frem til spillet i flere år.

Det er uden tvivl også tilfældet for nyeste skud på stammen, GTA V, der rammer de danske butikker om en uge. Og hvis man kan drage en direkte parallel mellem et spils omkostninger og kvaliteten, så er der ingen, der bliver skuffet - GTA V er nemlig det dyreste spil nogensinde.

LÆS OGSÅ: Så vildt bliver det nye GTA

Ifølge Metro.co.uk har Rockstar således spenderet ikke mindre end $265 millioner (1,5 milliarder kroner) på at udvikle spillet, og det er mere end dobbelt så meget, som det kostede dem at lave forgængeren, GTA IV, for fem år siden.

Dermed har GTA V været dyrere at producere end alle film nogensinde - lige med undtagelse af ‘Pirates of the Caribbean: At Worlds End’, der med $300 millioner (næsten 1,7 milliarder kroner) siden 2007 har været verdens dyreste film.

Det betyder dog næppe at spiludvikleren kommer til at gå bankerot som følge af den dyre investering. Allerede i løbet af første år kommer spillet til at indbringe 8,8 milliarder kroner ifølge avisen The Scotsman.

LÆS OGSÅ: 8-årig dreng spillede GTA og skød sin bedstemor

Modsat tidligere spil i serien, er der i GTA V hele tre spilbare hovedpersoner, hvilket nok har haft en betydning for produktionsomkostningerne.

Spillet, der altså udkommer den 17. september, er i første omgang kun tilgængelig til Playstation 3 og Xbox 360.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx