Af Morten Skovgaard - 17/03-15 09:31

SPILANMELDELSE: Undertving hele galaksen med din egen flåde af rumskibeSPILANMELDELSE: Undertving hele galaksen med din egen flåde af rumskibe

Navnet Sid Meier får altid blodet til at rulle lidt raskere i årerne hos alle, der elsker trækbaserede strategispil.

storybild

'Starships' er strategi i den letbenede, men også hyggelige og lettilgængelige ende.

'Sid Meier's Starships'
Til: iOS, pc
Producent: Firaxis Games
4 ud af 6

Efter sit mangeårige arbejde med 'Civilization'-spilserien og senest spinoff-udgivelsen 'Civilization: Beyond Earth' sidste efterår har hans firma Firaxis nu udgivet det lille spil 'Starships' til dem, der er særligt interesserede i at flyve rundt i rummet og slås med armadaer af rumskibe.

SPILANMELDELSE: Hyggeligt og dejligt minimalistisk
SPILANMELDELSE: Hyggeligt og dejligt minimalistisk

En masse underliggende mekanismer kører i baggrunden og styrer, hvor mange og hvilke ressourcer, man har, og hvor langt man er kommet i retning af det overordnede mål – at kontrollere mere end halvdelen af galaksen. Ud over konstruktion og videreudvikling af rumskibe handler det hovedsageligt om at sende sin flåde i kamp igen og igen i takt med, at man påtager sig missioner på de planeter, man besøger.

SPILANMELDELSE: Et must for strategifans
SPILANMELDELSE: Et must for strategifans

Det er med andre ord en action-orienteret light-udgave af "4X"-rumspilgenren, som normalt har det med at byde på væsentligt mere komplicerede og krævende spil til pc. Derfor virker pc-udgaven af 'Starships' mest som et skud hurtige kalorier i forhold til de mange meget bedre alternativer.

SPILANMELDELSE: Den totale undergang truer
SPILANMELDELSE: Den totale undergang truer

Så giver den skrabede grafik og forenklede brugerflade meget bedre mening på iPad-formatet. Her fungerer 'Starships' fremragende som en hurtig introduktion til den tunge strategispilgenre, og den manglende dybde føles ikke som et afsavn, når man blot skal bruge et par timers underholdning på farten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx