Af - 20/04-15 21:53

Martin vandt 277.000 kroner: Nu vil han leve af hobbyen fra din barndomMartin vandt 277.000 kroner: Nu vil han leve af hobbyen fra din barndom

- Han er rigtig, rigtig god og alle Magic-spillere, der følger med, kender ham, så det var lidt intimiderende at sidde overfor ham, siger Martin Dang om sin japanske finalemodstander.

Bildstrecke im Grossformat »

- Martin Dang bringer sejren hjem til Danmark. Martin Dang - jeres mester!

Kommentatorerne var tydeligvis imponerede af aarhusianeren Martin Dang, der er så god til at spille Magic-kort, at han satser på at blive Danmarks første fuldtidsprofessionelle Magic-spiller nogensinde.

I forrige weekend vandt han som den første dansker nogensinde en Pro Tour-finale - Magic-verdens svar på en Grand Slam. Med sejren i Bruxelles fulgte en check på 40.000 dollars - 277.000 kroner - og det vil danskeren bruge som afsæt til at gøre kortspillet til sin levevej.

- Der er rigtig mange, der følger med i Pro Touren, da det er det største inden for Magic. Man kan også tydeligt se, hvordan kortene i mit vinder-deck steg i værdi, fordi alle skulle have præcis de kort, griner han.

15-årig magiker træner fire timer om dagen
15-årig magiker træner fire timer om dagen

Dropper studiet
På linje med eSport er Magic drønpopulært, og ifølge Martin Dang er der 20 millioner registrerede spillere på verdensplan. Derfor streames turneringerne online, så interesserede kan følge med. I forrige weekend var det altså en dansker imod den berømte japaner Shuta Yasaooka, der ligner et godt bud på en Hall of Fame-spiller, som de kunne følge.

- Han er rigtig, rigtig god og alle Magic-spillere, der følger med, kender ham, så det var lidt intimiderende at sidde overfor ham. Men jeg vidste, hvilket deck han spillede, fordi vi havde mødt hinanden tidligere i turneringen, og derfor vidste jeg også, hvad jeg kunne gøre for at vinde, siger den 33-årige dansker.

Han har nu valgt at droppe ud af matematikstudiet på Aarhus Universitet for at leve af at spille ‘Magic: the Gathering’ på fuld tid. Men er det muligt? Det mener danskeren selv, for med sejren er han sikret deltagelse i de næste fem Pro Tour-turneringer, hvor alt er betalt, og hvor han er sikret 3.000 dollars per turnering - alene for at stille op.

- Så det er 15.000 dollars om året, og så får jeg også penge for at møde op til de andre mindre turneringer. Derudover regner jeg selvfølgelig også med at vinde noget til selve turneringerne. Det kommer oveni, siger han.

- Vi har regnet det sammen til, at jeg får cirka 25.000 dollars om året bare for at spille de turneringer, vi har planlagt. Og det er uden eventuelle præmier, og flyrejserne plus hotel bliver betalt, siger han.

Allerede i næste måned går det løs.

- Der skal jeg spille Magic Online Championship i Vancouver. Det er en speciel turnering med 16 deltagere, hvor vinderen får 25.000 dollars, og sidstepladsen får 4.000 dollars, så der er jeg sikret penge lige meget hvad. Det er Magic, jeg satser på de næste par år, understreger han.

Pokerstjerne dømt for snyd: Taber vanvittigt beløb
Pokerstjerne dømt for snyd: Taber vanvittigt beløb

Martin Dang har 13 turneringer planlagt fra nu til december, så der skal rejses en masse, og det kommer også kæresten til gode. De bor sammen, og da hun også er vild med Magic, bliver der spillet en masse i det lille hjem.

- Jeg ved ikke, hvor mange kort vi har, men min kæreste siger, at det er over 50.000, så skriv du bare det. Hun kommer selvfølgelig også med på nogle af rejserne, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx