Af Thomas Berger - 28/06-16 03:25; Opdateret: 28/06-16 07:36

SPILANMELDELSE: Fremtidens postbude vil blive parkour-løbereSPILANMELDELSE: Fremtidens postbude vil blive parkour-løbere

Den svenske spiludvikler Dice har ambitioner om at puste nyt liv i en spilgenre fokuseret på skydevåben.

storybild

I sine bedste øjeblikke sender ’Mirrors Edge: Catalyst’ et sus af frihed gennem controlleren. (Billede: PR)

Faith Connors er – i den absolut bredeste forståelse af ordet – et postbud.

En såkaldt Runner, der bevæger sig omkring på byens tage og afsatser som budbringer, kurer eller indbrudstyv, afskåret fra det altomfavnende overvågningssamfund.

SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne
SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne

Vi befinder os i byen Glass i en ikke så fjern med dystopisk fremtid, hvor magten for længst er konsolideret hos de store virksomheder, og Faith pludselig blot er en brik i et større spil.

’Mirrors Edge: Catalyst’ er en reboot af det første ’Mirrors Edge’ spil, som, da det udkom i 2008, var et interessant bud på en ny retning for actionspil. Et spil der ikke blot var æstetisk smukt, men som også turde satse på parkour som drivende spilelement frem for skydevåben.

SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse
SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse

Sådan er det også for efterfølgeren, hvor det at bevæge sig, hoppe, springe, løbe på vægge og i en lang flydende bevægelse, når øvelsen har gjort mester, rejse gennem byen er en intuitiv nydelse.

Så længe Faith er i bevægelse er hun en udfordring for fjenderne – hun rører aldrig et skydevåben, men klarer sig med spark og slag.

Det kunne have været smukt. Men ’Mirrors Edge: Catalyst’ har desværre en del skønhedsfejl. Dels føles kampsystemet ikke elegant nok. Og hvor fremtidens køle rene æstetik gjorde sig godt i afgrænsede områder, forvandler det spillets åbne verden til en monoton legeplads.

SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling
SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling

Endelig formår den tynde historie ikke at hæve sig over det rene klicheniveau komplet med todimensionelle papfigurer og manglende karakterudvikling. Det er for uambitiøst ikke at ville mere med den fremtidsverden, som Faith Connors lever i.

'Mirrors Edge: Catalyst'
Til: Pc, PlayStation4, Xbox One
Producent: Electronic Arts
3 ud af 6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx