Af Thomas Berger - 09/06-15 08:22

TEST: Bærbar spilmaskine med rigelig strøm på batterietTEST: Bærbar spilmaskine med rigelig strøm på batteriet

Asus forsøger at finde balancen mellem ydelse, pris og anvendelighed i deres seneste spilmaskine.

storybild

(Billede: Asus)

Kabinettet er mat sort aluminium og detaljerne er understreget med tynde røde linjer – på afstand ligner Asus seneste bærbare spilmaskine G501JW et slank ydelsesmonster med en vægt på blot to kilo.

TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch
TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch

Desværre er der skåret lidt vel rigelig hjørner i forhold til materialer. Kanten om skærmen samt hængslet er i plast og føles lige lovlig levende ligesom tastaturet, der gynger, når der hamres i tasterne. Det er, med et blik på prisen, ærgerlige detaljer.
Asus har bygget indmaden i G501JW op omkring en Intel i7-4720HQ processor og et GeForce GTX960M grafikkort med fire gigabyte ram. Dette er suppleret af 16 gigabyte ram samt en 128 gigabyte SSD-hardddisk og en almindelig harddisk på en terabyte.

TV: Genial gadget redder din mandag morgen
TV: Genial gadget redder din mandag morgen

Det er ikke hardware, som sender maskinen helt i front, når det handler om ren rå ydelse. Som udgangspunkt kan G501JW fint håndtere de spil, som er på markedet lige nu, så længe der ikke er behov for at presse samtlige grafiske indstillinger i spillene til det yderste. Samtidig er det rart, at computeren kan holde en komfortabel temperatur uden at lyde som et tærskeværk.

TV: Hvad gør man, når dronens batterier dør?
TV: Hvad gør man, når dronens batterier dør?

Hardwaren i G501JW er strømkrævende, men dels har Asus sørget for at hastigheden begrænses, når den kører på batteri. Dels har de smidt et stort batteri i dyret, så kan den klare i hvert fald tre til fire timer på batteri, og således også giver mening som arbejdscomputer.

Vildt: Xbox controller suger dit blod, når du taber
Vildt: Xbox controller suger dit blod, når du taber

Asus G501JW er ikke den hurtigste bærbare spilmaskine på markedet, men har en udmærket balance mellem ydelse, batteritid og pris til at udgøre en god allround computer.

Pris: 11.990 kr.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx