Af Thomas Berger - 08/07-15 07:51

SPILANMELDELSE: Kamp om farver bevæbnet med vandpistoler og malerrullerSPILANMELDELSE: Kamp om farver bevæbnet med vandpistoler og malerruller

Det en udfordring at lave at skydespil, som både skal være børnevenligt og sjovt at spille –Splatoon lykkedes langt hen ad vejen.

storybild

Husk, tøj der kan tåle maling – Splatoon er en kulørt spiloplevelse.

'Splatoon'
Til: Wii U
Producent: Nintendo
3 ud af 6

I Splatoon er vejen til sejren sølet til i maling og ikke i faldne modstandere, da det for de to hold, med fire spillere på hver, ganske enkelt gælder om at få malet så meget af banen i egne farver som muligt.

SPILANMELDELSE: Batman – ud og køre med de skøre!
SPILANMELDELSE: Batman – ud og køre med de skøre!

Bevæbnet med malerruller og vandpistoler fløjtes kampene i gang, og selvfølgelig kan modstanderne ligesom omgivelserne også oversprøjtes med maling, så de sættes ud af spillet et kort stykke tid – men det er ganske ufarligt.

Når spillerne løber tør for maling, kan de forvandle sig til en blæksprutte, som ikke blot lader dem genopfylde tankene, men også giver dem mulighed for at bevæge sig lynhurtigt og uset omkring i deres eget holds malerklatter, og på den måde foretage snigangreb.

SPILANMELDELSE: Byg din egen bunker
SPILANMELDELSE: Byg din egen bunker

Splatoon foregår primært online, hvilket kan være rigtig bøvlet, når otte spillere, der ikke kender hinanden, skal finde sammen. Samtidig er udvalget af baner begrænset, og det er den langvarige morskab også.

Alene er der mulighed for at kaste sig over spillets historie, som tager knap seks timer at gennemføre. Det er også muligt at spille to mod hinanden, hvor den ene spiller orienterer via skærmen på Wii U-gamepad og den anden på fladskærmen – det er underholdende, men ikke noget der sluger mange timer.

SPILANMELDELSE: Dinosaurerne går til klodserne
SPILANMELDELSE: Dinosaurerne går til klodserne

Splatoon er en farverig og sjov vinkel på det traditionelle skydespil, som, når de rigtige modstandere findes online, er virkelig underholdende. Men det havde været langt sjovere, hvis fire spillere kunne have spillet mod hinanden siddende i sofaen foran samme skærm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx