Af MORTEN SKOVGAARD - 16/05-17 08:06

‘Prey’ handler først ogfremmest om at overleve‘Prey’ handler først ogfremmest om at overleve

‘Prey’ skaber paranoia og klaustrofobi om bord på en kæmpestor rumstation fyldt med rumvæsener

storybild

Prey er ikke verdens bedste shooter, men stemningen fejler bestemt ikke noget.

Ene-mand-på-rumstationmod-sultne-rumvæsener-genren har været besøgt adskillige gange gennem årene og med skiftende held. Nogle af højdepunkterne har været den gamle klassiker ‘System Shock’ samt ‘Dead Space’ og ‘Alien: Isolation’, og det er heldigvis dem, ‘Prey’ læner sig opad.

Spillet er kun beslægtet med sin godt 10 år gamle forgænger igennem navnet – historien i det nye spil er helt selvstændig. Forsøg med mystiske rumvæsener går helt galt i ‘Prey’, og spilleren ender mutters alene på den store rumstation Talos I, som nu er overrendt af kulsorte monstre, der kan efterligne alt i deres omgivelser og ikke synes særligt opsatte på at lade menneskeheden fortsætte med at eksistere.

Tv-vært afslører: Jeg aborterede på direkte tv
Tv-vært afslører: Jeg aborterede på direkte tv

Der er ikke de helt store nuancer eller overraskelser på spil i ‘Prey’, som først og fremmest handler om at overleve ved både at bruge sine omgivelser med kløgt og omtanke og ved konstant at forbedre sine evner.

Udforskning og eksperimentering belønnes, og spillets åbne historie giver mulighed for at afslutte spillet på flere forskellige måder alt afhængigt af, hvordan man interagerer med rumstationen og dens beboere undervejs.

Dansk stjerne var pludselig HELT nøgen på tv: - Det var ikke godt
Dansk stjerne var pludselig HELT nøgen på tv: - Det var ikke godt

Det meste i ‘Prey’ er set bedre andre steder – særligt kamp, som desværre ikke er spillets helt store styrke, hvilket selvsagt er et problem i et actionspil.

Imidlertid byder Talos I på stemningsfulde og detaljerede omgivelser at gå på opdagelse i, og det er altid rart at se spil, der ikke bare fører spilleren ved hånden i en fastlagt retning, så den halvbagte shooter-mekanik er heldigvis til at leve med.

Til: Pc, PS4, Xbox One
Producent: Arkane Studios

4/6 stjerner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx