Af Morten Skovgaard - 16/08-16 04:21; Opdateret: 16/08-16 09:22

SPILANMELDELSE: Rejsen til universets centrumSPILANMELDELSE: Rejsen til universets centrum

No Man’s Sky sender spilleren ud på en lang rejse i et næsten uendeligt univers.

storybild

’No Man’s Sky’ bygger på solid inspiration fra en lang række klassiske rumspil. (Billede: PR)

Britiske Hello Games’ nye rumspil emmer af inspiration fra alt fra det gamle ’Elite’ fra 1984 til forrige års iOS-spil ’Out There’ fra det sekund, der blændes op for en fremmed planet, og man begynder at vandre ud i det ukendte for at finde ressourcer at reparere sit nødlandede rumskib med.

SPILANMELDELSE: Nattens ridder er også et politisk menneske
SPILANMELDELSE: Nattens ridder er også et politisk menneske

Udforskningen af ikke blot en stor planet, men også solsystemer og galakser, er drivkraften i ’No Man’s Sky’; størsteparten af spillet foregår med at udvinde værdifulde mineraler fra planeter, måner og asteroider, mens man systematisk registrerer og katalogiserer alle de interessante ting, man støder på.

Det er forunderligt og fascinerende i spillets første mange timer, men bliver efter et stykke tid også lettere monotont, fordi man i hovedtræk gentager den samme proces igen og igen i jagten på penge nok til at købe sig et større rumskib og flere spændende teknologier.

SPILANMELDELSE: Fremtidens postbude vil blive parkour-løbere
SPILANMELDELSE: Fremtidens postbude vil blive parkour-løbere

Selvom man ikke spiller med eller mod andre spillere i ’No Man’s Sky’, er spillet ikke fuldstændigt tomt. Man støder allerede på den første planet på venligtsindede rumvæsener at handle med, og inden længe vil de fleste spillere også opleve at blive jagtet rundt af rumpirater på grund af deres dyrebare last.

Spiloplevelsen bliver imidlertid sjældent decideret nervepirrende. ’No Man’s Sky’ vil først og fremmest tiltale de spillere, der foretrækker at gøre tingene i deres helt eget tempo, og som hellere vil udforske og handle end skyde løs på alt, hvad der rører sig.

SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne
SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne

Det kan dog helt klart betale sig at følge spillets subtile og gådefulde historie, som bidrager med et tiltrængt lag af nærmest religiøs mystik og et langt stykke hen ad vejen holder ensformigheden fra døren.

No Man’s Sky
Til: PC, PS4
Producent: Hello Games
4 ud af 6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx