Af Thomas Berger - 27/01-15 07:00; Opdateret: 27/01-15 12:32

TEST: Trådløs lyd – helt uden støjTEST: Trådløs lyd – helt uden støj

Drop kablerne, og invester i et sæt trådløse hovedtelefoner med aktive støjreduktion, hvis du vil have din musik i fred. Vi har testet to forskellige sæt i hver sin prisklasse.

storybild

Plantronics BackBeat Pro
Pris: 1.995 kr.
Web: Plantronics.com
Karakter: 4/6

Hovedtelefonerne fra Plantronics fremtoner i plast og kunstmaterialer mere funktionelle end kønne at se på. Batteritiden ligger på imponerende 24 timer, men det resulterer i en vægt på 340 gram. Det er ikke muligt at udskifte batteriet, men der medfølger jackstick-kabel, så der kan lyttes musik, hvis batteriet går død.

Betjeningsfunktioner er fordelt på begge hørebøffer med knapper til opkald og play/pause i de store flader og en riflet ring omkring hørebøffen, der styrer henholdsvis musik og volumen. En fin funktion er den indbyggede sensor, der automatisk sætter musikken på pause, når hovedtelefonerne tages af.

Tablet på otte tommer føles lige lovlig lille og plastikagtig
Tablet på otte tommer føles lige lovlig lille og plastikagtig

Hørebøfferne sidder omkring øret, og med den aktive støjreduktion lukkes hele den omverdenen ude – til gengæld er de varme at have på i flere timer. Lyden har en tendens til at blive kantet og hård, hvor de enkelte elementer i musikken skurer mod hinanden, så lydbilledet ikke hænger lækkert sammen. Lyden mangler finesserne, men er stadig langt bedre, end hvad de fleste ellers udsætter deres ører for.

Pris og ydelse hænger fornuftigt sammen når lyden skal være trådløs og støjfri.


BeoPlay H8
Pris: 3.699 kr.
Web: Bang-olufsen.com
Karakter: 5/6

Bang & Olufsens første trådløse hovedtelefoner emmer af luksus og lækre designbeslutninger udført i læder og aluminium. Vægten er nede på blot 255 gram mens batteritiden på det udskiftelige batteri ligger på omkring 14 timer – der medfølger jackstick-kabel, så hovedtelefonerne også gør nytte selvom de er løbet tør for strøm.

Betjeningsfunktioner til volumen, støjreduktion, opkaldsbesvarelse med videre er diskret indlagt i højre hørebøfs aluminiumsflade, som reagerer på ganske lette tryk, og også kan benyttes med handsker på. Selve hørebøfferne sidder blødt og behageligt uden på øret, hvor den aktive støjreduktion fint lukker hverdagsstøjen ude.

Ny app er som Snapchat på speed
Ny app er som Snapchat på speed

Lyden i BeoPlay H8 er virkelig i særklasse. Den favner hele lydbilledet på flotteste vis og leverer en dyb, klar bas, der kan høres og mærkes, mens den samtidig giver flot plads til resten af musikken. At have hovedtelefonerne om ørerne føles som et varmt og venligt kram af tone og lyd. Ypperligt.

Men du får til gengæld også lov til at betale lige mere end rigeligt for den fantastiske oplevelse.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx