Af Morten Skovgaard - 06/12-16 04:34

Årets bedste spil er fundetÅrets bedste spil er fundet

Blizzards actionspil ‘Overwatch’ løb af med den helt store hæder ved årets The Game Awards i USA, hvor der også var dansk succes.

storybild

Overwatch blev den overlegne sejrherre ved årets The Game Awards-prisuddeling i USA. (Billede: PR)

Spillet ’Inside’ fra den danske uafhængige spiludvikler Playdead var et særsyn under The Game Awards i USA i denne weekend, hvor det var nomineret til prisen som Game of the Year i selskab med kæmpeproduktioner som ’DOOM’, ’Overwatch’, ’Titanfall 2’ og ’Uncharted 4: A Thief’s End’.

SPILANMELDELSE: Kortspil lader dig regere
SPILANMELDELSE: Kortspil lader dig regere

Helt så lykkeligt endte det ikke for ’Inside’, som dog endte med at blive belønnet med hele to yderst velfortjente priser for hhv. Best Art Direction Best Independent Game.

Valget af årets spil faldt på Blizzards ’Overwatch’, som var en fuldt fortjent vinder i forhold til konkurrenterne, for her er tale om et spil, der ikke bare er godt i sig selv, men som på ingen tid har opnået kolossal popularitet som esport-disciplin, og som med Blizzards kommende Overwatch League-tiltag har potentialet til at forny de nuværende esport-strukturer markant.

SPILANMELDELSE: Rejsen til universets centrum
SPILANMELDELSE: Rejsen til universets centrum

’Overwatch’ vandt endvidere priserne for Best Game Direction, Best Multiplayer og Best Esports Game og ryddede dermed bordet fuldstændigt foran konkurrenter som ’Battlefield 1’, ’Titanfall 2’, ’Counter-Strike’ og ’League of Legends’.

Et andet spil, der modtog hæder og ære, er ’DOOM’, der løb af med priserne for Best Action Game og Best Music/Sound Design. Sidstnævnte pris blev markeret med stil, da spillets komponist, Mick Gordon, indtog scenen sammen med et par musikere og opførte en del af hårdtpumpede soundtrack live.

SPILANMELDELSE: Nattens ridder er også et politisk menneske
SPILANMELDELSE: Nattens ridder er også et politisk menneske

En af årets helt store profiler, ’Uncharted 4: A Thief’s End’, var nomineret i hele otte kategorier og endte med to priser for Best Narrative og Best Performance.

The Game Awards er styret af 29 medier fra hele verden, som står for udvælgelsen af størsteparten af de nominerede spil og kategorier samt kåring af vinderne, hjulpet af interessenter og annoncører som YouTube, Twitch, ESL Gaming og andre aktører fra spilbranchen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx