Af Thomas Berger - 12/04-16 03:14

SPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerneSPILANMELDELSE: Actionspil til tv-serie-elskerne

Actionhelten Jack Joyce kan manipulere tiden – men har han tid nok til at redde verden fra en forestående katastrofe

storybild

Skuespilleren Shawn Ashmore kan i rollen som Jack Joyce manipulere tiden til sin egen fordel (Billede: PR)

Tiden er gået i stykker. Det er, hvad der altid sker, når velmenende mennesker begynder at pille ved en eksperimentel tidsmaskine midt om natten.

Så går det galt, alting eksploderer og inden du får set dig om, forsøger svært bevæbnede sikkerhedsstyrker at skyde dig.

SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse
SPILANMELDELSE: 'Hitman' er snigmorderens fascinerende sandkasse

Sådan er det også for Jack Joyce i actionspillet ’Quantum Break’ fra finske Remedy Entertainment, der med spil som ’Max Payne’ og ’Alan Wake’ for længst har slået fast, at de elsker at fortælle historier.

Også i denne omgang hvor tidsrejser og superkræfter danner et solidt, men også klichefyldt, underlag for en habil actionfortælling.

SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling
SPILANMELDELSE: Klodsede superhelte på jagt efter en fortælling

I rollen som Jack Joyce skal du ikke blot skyde på livet løs, men også udnytte dine nye evner til at manipulere tiden, og på den måde fange fjender i tidsbobler, standse kugler med videre – når først du får lært dig alle mulighederne, giver det adgang til et meget opfindsomt actionspil.

At historien vægtes højt understreges af, at spillets fem akter bindes sammen af fire tv-afsnit, der ikke lader konkurrenterne noget tilbage i forhold til produktionsværdi, skuespillere eller manuskript. TV-afsnittes indhold påvirkes endda af nogle af de valg, du har truffet inde i selve spillet.

SPILANMELDELSE: 'XCOM 2' er fremtidens modstandskamp
SPILANMELDELSE: 'XCOM 2' er fremtidens modstandskamp

Kombinationen af spil og tv-serie er en interessant måde at fortælle på, men det betyder også, at ’Quantum Break’ placerer sig mellem to stole, hvor der måske ikke er nok spil til spilleren eller tv-serie nok til seriejunkien.

Har du derimod begge elementer i dig, så er de cirka ti timer, som ’Quantum Break’ tager at gennemføre, en god investering.

SPILANMELDELSE: Nyt ’Hitman’-spil efterligner tv-serierne
SPILANMELDELSE: Nyt ’Hitman’-spil efterligner tv-serierne

'Quantum Break'
Til: Xbox One og pc
Producent: Remedy Entertainment
4 ud af 6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx