Af - 04/12-13 09:06

PlayStation 4 indtager DanmarkPlayStation 4 indtager Danmark

Konsolfans i midnatskø

storybild

Der var rift om Sonys nye PlayStation 4 ved midnatssalget i sidste uge! (Billede: Morten Skovgaard)

"Det er Clemens ni år igen!", lyder det fra en begejstret ung mand med en PlayStation 4 i favnen få minutter efter midnat.

Den 25-årige spilentusiast Clemens Koch stod sammen med hundredvis af andre PlayStation-fans over hele landet i kø til butikskæden Gamestops midnatslancering af konsollen natten til fredag i sidste uge.

Lam mand snydt for Playstation: Bilka undskylder
Lam mand snydt for Playstation: Bilka undskylder

- Man ryger altid tilbage i tiden og mærker glæden, når en ny konsol bliver lanceret. Jeg har spillet på PlayStation lige siden den første, og jeg kan huske, at jeg skulle bringe vildt mange aviser ud, før jeg fik råd til den – og så fik jeg vist også hjælp af et lille lån fra min mor og far, fortæller den glade mand.

PlayStation 4 blev hurtigt Sonys bedst sælgende spillekonsol nogensinde ved lanceringen i USA og Canada den 15. november med over en million maskiner solgt inden for de første 24 timer.

PlayStation 4 controlleren er fantastisk
PlayStation 4 controlleren er fantastisk

Efterspørgslen har også været stor i Europa, og hvis man ikke har forudbestilt en maskine i god tid, kan man ikke være sikker på at få den før til næste år.

Det gør til gengæld heller ikke noget, for de, der ikke nødvendigvis må og skal eje en PlayStation 4 lige nu og her, gør klogt i at vente.

Vent med at købe PlayStation 4
Vent med at købe PlayStation 4

Lanceringens spiludvalg rummer ikke nogen tungtvejende grunde til at købe maskinen, og Sony har undervurderet presset på PlayStation Network, som de ved lanceringen i fredags blev nødt til at bringe offline.

PlayStation Vitas nye rolle
PlayStation Vitas nye rolle

Tjenesten kom hurtigt online igen, men med flere vigtige funktioner frakoblet.

Det gode råd herfra er derfor at vente med et køb til 2014, hvor PlayStation Network atter fungerer, og der – forhåbentlig – er kommet masser af gode spil til den dejlige spillekonsol.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx