Af - 14/10-14 11:28

Dropbox i ny hackersag: Millioner af passwords kan blive lækketDropbox i ny hackersag: Millioner af passwords kan blive lækket

En hacker påstår at have næsten 7 millioner emails og passwords til Dropbox. Tjenesten selv afviser indbruddet.

storybild

Dropbox slår sig selv op på, at man kan få fat i sine private alle filer fra alle steder i verden. Det forsøger hackere nu at udnytte. (Billede: Pressebillede (Dropbox))

Mens verden endnu er ved at begribe, hvor stor hackersagen mod brugere på Snapchat rent faktisk er, har en ny sag ramt nettet.

Denne gang er det sky-tjenesten Dropbox, der står for skud. En hacker har lagt et dokument op på en side, hvor man anonymt kan dele tekst.

Forstå skandalen: Sådan skete det store Snapchat-læk
Forstå skandalen: Sådan skete det store Snapchat-læk

Her påstår bagmanden at have næsten 8 millioner emails og passwords til Dropbox.

Og han eller hun vil lægge flere ud, når der kommer donationer ind fra andre brugere i form af BitCoins (en digital valuta, der ikke kan spores red.).

Som en slags smagsprøve har hackeren lagt 400 emails og passwords op, men en stikprøve foretaget af metroxpress viser, at de ikke virker til at få adgang til de hackede konti.

Danske skolepiger ramt i stort nøgen-læk
Danske skolepiger ramt i stort nøgen-læk

Det skyldes ifølge Dropbox, at de slet ikke er blevet hacket, men at de viste passwords stammer fra et tidligere hack af en anden unavngiven service.

Mange bruger det samme password på flere forskellige tjeneste, og derfor er det kutyme, at store tjenesteudbydere som Facebook, Twitter og Dropbox skaffer de lækkede brugeroplysninger fra hacks, selvom de ikke er sket på deres egen side, og automatisk sender brugere en besked, som de kan se er blevet berørt af hacket på flere tjenester.

Det påstår Dropbox også er sket i denne sag.

- Vi har tidligere opdaget de her angreb, og størstedelen af de offentliggjorte passwords har været ugyldige i et stykke tid. Alle resterende passwords er også blevet gjort ugyldige nu, skriver Dropbox i en erklæring til The Next Web.

Hvis du vil gøre din egen Dropbox mere sikker, kan det anbefales at aktivere to-trins-sikkerhed, der gør det nærmest umuligt for hackere at få adgang til din konto.

Det er ulovlig at opsøge Snapchat-hackede billeder
Det er ulovlig at opsøge Snapchat-hackede billeder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx