Af - 05/01-15 15:44; Opdateret: 05/01-15 20:29

Nyt socialt medie inficerer dig som en virusNyt socialt medie inficerer dig som en virus

Et nyt socialt medie 'smitter' dig med indhold, og du får muligheden for at inficere de fire mennesker, der er tættest på dig.

storybild

På sociale medier snakker man ofte om virale billeder, der i ordets sande betydning spreder sig som en virus. Det har folkene bag et nyt socialt medie ved navn Plague - eller på dansk 'pest' - taget meget bogstaveligt.

På Plague bliver du vist billeder og tekst som er blevet delt af en person tæt på dig. Hvis du finder et billede interessant kan du dele det med de fire personer, der er tættest på dig, og på den måde kan det indhold du skaber eller deler blive spredt som en klassisk influenza.

- Det er sjovt, at man kan se, at en opdatering er startet i Australien eller Ghana og har spredt sig derfra. Og det er interessant at se, hvordan folk i forskellige kulturer forholder sig til det samme indhold i kommentarfeltet i takt med, at det spreder sig rundt i verden, siger Morten Saxnæs, digital brandingchef på TV2.

Valdefar kigger i krystalkuglen: Det sker i 2015
Valdefar kigger i krystalkuglen: Det sker i 2015

Han har selv delt et billede af sit sommerhus i weekenden på Plague, og det har været en interessant oplevelse at se, hvordan billedet har vandret fra bruger til bruger.

- Billedet har allerede nået Sydamerika og Australien, og det er vildt at se, hvor hurtigt delingerne går, når det først har spredt sig, siger Morten Saxnæs.

Facebook-ægteskab endte i vold
Facebook-ægteskab endte i vold

Selvom det er et sjovt supplement til eksisterende sociale medier, så tror han dog ikke, at Plague kommer til at bliver et kæmpe hit.

- I længden tror jeg hellere, at folk vil følge med i, hvad deres venner og familie laver end at se indhold fra tilfældige mennesker, som de ikke kender. Plague er et hurtigt fix, men jeg tror ikke, at det bliver årets nye hit på sociale medier.

TV: Så klamme beskeder får '15-årig pige' af modne mænd på Facebook
TV: Så klamme beskeder får '15-årig pige' af modne mænd på Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx