Af - 08/10-14 13:19

PAS PÅ! Hackere kaprer danske hjemmesiderPAS PÅ! Hackere kaprer danske hjemmesider

Hackere frister med billige kondisko til spotpriser. Det er en del af en storstilet hacker-kampagne, der vil lænse din konto igennem troværdige danske kilder.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Er du faldet over et par billige Nike Air-kondisko, der blev solgt til langt under halv pris? Sådan et tilbud kan give kløe i kreditkortet, men der er god grund til at holde sig langt, langt væk fra fristelsen.

Web-svindlerne lokker med sko fra Nike, ECCO og Gucci. Hackerne bruger en reel dansk hjemmeside som skalkeskjul og lokker den købelystne forbruger ind på en kinesisk fupbutik. Svindlerne leverer enten ingenting, eller et produkt af meget lav kvalitet. I værste fald hugger de oplysningerne fra kreditkortet.

Typisk er det hjemmesider, hvor sikkerheden ikke er prioriteret ret højt. Det kan være alt fra den lille alternative behandler og helt op til store hjemmesider som rejseplanen.dk.

Fem mio. Gmail-konti hacket: Er det din? Tjek her
Fem mio. Gmail-konti hacket: Er det din? Tjek her

- Man er gået efter de lavthængende frugter. Hjemmesiderne kører måske på systemer, der stammer helt tilbage fra Windows 2000, der er 15 år gammelt, siger sikkerhedseksperten fra CSIS til metroxpress.

Hackerne lægger så en henvisning til deres egen hjemmeside ind på de danske hjemmesider. Linket viser hen til en fupforhandler, der er blevet professionelt oversat til dansk. Hackerne ændrer ikke noget på selve siden, så der er meget lille chance for, at ejerne får nys om det digital indbrud.

Den nye hacker-kampagne er efter it-ekspertens vurdering endnu et eksempel på, at de it-kriminelle bliver mere og mere raffinerede. For blot få uger siden skrev metroxpress om, hvordan svindlere svindlede med for eksempel tøjbutikken Zalando.

Danskerne tager ikke mobilsikkerhed alvorligt
Danskerne tager ikke mobilsikkerhed alvorligt

Nedenfor kan du se et eksempel på en google-søgning, hvor to ud af tre af de øveste hits er falske.Se et eksempel på en kinesisk fupbutik nedenfor.

Hacker på spil i Danmark: 150.000 falske mails i omløb
Hacker på spil i Danmark: 150.000 falske mails i omløb

Han hacker din telefon med maling og trælim
Han hacker din telefon med maling og trælim

Der er kun et råd for at undgå at blive fanget i hackernes svindelnet, der også bliver slæbt igennem facebook.

- Man skal bruge sin sunde fornuft, hvis noget virker for godt til at være sandt. Ofte er priserne langt under halv pris, siger it-ekspert Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS til metroxpress.

Hackerne er i gang med deres storstilede svindelnummer, hvor danske hjemmesider i Danmark, Tyskland, Sverige, Finland Norge, Holland og Østrig bliver udnyttet til at give fup-hjemmesider til at virke mere tilforladelige.

LÆS OGSÅ: Kult-hacker: Anklagere og politi er inkompetente

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx