Af - 13/09-15 15:51

Producent af vandtæt mobil: Vi giver alligevel ingen garanti under vandProducent af vandtæt mobil: Vi giver alligevel ingen garanti under vand

Garantien frafalder, hvis du bruger din vandtætte mobil til at skyde billeder under din dukkert.

Sony slår, fornuftigt nok, ikke på vandtætheden af deres nye mobil i deres nye reklame fra starten af september. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Ny, vandtæt mobilmodel må ikke bruges under vand, lyder det fra Sony.

Det skriver TechRadar.

Det, man lover på ydersiden af pakken holder måske ikke helt stik i virkeligheden. I hvert fald, når man sælger mobiler hos Sony.

Og det er dårlige nyheder for de kunder, der skulle finde på at købe den nye Sony Xperia Z5 for at tage billeder af farverige fisk eller gerne vil have en mobil, der kan klare strandturen.

TV: Gorilla er vild med disse iPhone-billeder
TV: Gorilla er vild med disse iPhone-billeder

Garantien frafalder nemlig, hvis du tager mobilen, der koster godt 6000 kroner uden abonnement, med i karbad.

Det sker efter en ændring i retningslinjerne fra teknik-giganten Sony, der ellers længe har slået på, at deres mobiltelefoner har været vandtætte.

Xperia Z5 har ellers opnået den højeste klasse af modstandsdygtighed overfor vand og støv, den såkaldte IP68. Det betyder blandt andet, at mobilen er blevet testet nedsunket i ferskvand i en dybde af halvanden meter over en periode på 30 minutter.

Men nu trækker Sony lidt i land for, hvad de mener, at deres mobil kan rent faktisk kan tåle.

- IP-testresultatet blev opnået i et laboratorium, hvor telefonen var i standby-mode, så du bør ikke bruge apparatet under vand, lyder det fra Sony, der videre advarer:

- Såsom at tage billeder. Bruge ikke apparatet til at tage billeder, mens man opholder sig undervand, inklusiv dykning og snorkling.

Desuden påpeger producenten, at hvis man skulle få saltvand på sin mobil, så skal man straks skylle den af med ferskvand. Og for guds skyld lade være med at sænke den ned under vand.

Spar 1600 kroner når du køber smartphone på afbetaling
Spar 1600 kroner når du køber smartphone på afbetaling

Hvis du absolut vil have mobilen med i poolen, under bruseren eller planlægger at tabe den i toilettet, så skal du altså huske at slukke den først.

Retninslinjerne gælder for alle de tre modeller, som mobilen kommer i, den almindelige Xperia Z5, compact-, og premium-udgaven.

- Du bør ikke bruge apparater under vand eller udsætte den for havvand, saltvand, vand med klor eller væsker som for eksempel drikkevarer, advarer Sony.

Unge gældsætter sig for at få en ny mobil
Unge gældsætter sig for at få en ny mobil

Alligevel reklamerer mobilproducenten således på sin hjemmeside for hele Xperia Z-linjen.

Nedenfor er et billede fra lanceringen i begyndelsen af september.

LÆS OGSÅ: Træt af dårligt signal? Vildt trick til din iPhone: Få tal på din signalstyrke

LÆS OGSÅ: Her er det: Batteriet holder din smartphone med strøm i en uge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx