Af Thomas Berger - 06/01-15 18:48

TEST: Din smartphone finder dine nøglerTEST: Din smartphone finder dine nøgler

Lille plastikflise med bluetooth gør det nemt at finde bortkomne nøgler.

storybild

Pris: ca 300 kr.
Web: Thetileapp.com
Karakter: 4/6

Problemet er velkendt – når du har travlt med at komme ud af døren, så er dine nøgler forsvundet. Løsningen kunne meget vel være den lille plastikflise Tile, der ganske enkelt er parret med din smartphone via bluetooth, så den kan spores via en app.

At finde en Tile er lidt som at lege tampen brænder, hvor du dirigeres i den rette retning af app’en, indtil du er så tæt på, at den lille plastikflise udsender en lyd – den aktive rækkevidde er begrænset til omkring 40 meter.

En Tile har ikke nogen indbygget GPS, i stedet registrerer app’en i samarbejde med din smartphone, hvor den sidst har været i forbindelse med flisen som en hjælp til at finde det bortkomne.

Det er muligt at koble op til otte Tiles til app’en, så både nøgler, bærbar, bil med videre kan forsynes med sporingsenheder. Skulle dine ting ende med at blive væk for alvor, kan du melde en Tile som bortkommen i app’en. Det aktiverer en social funktion, hvor alle der Tile-brugere automatisk holder øje med, om de kommer i nærheden af din forsvundne Tile, så du får besked, hvis den bliver spottet.
Denne funktion kræver en vis brugermasse for at fungere.

Mads Gade fra Blutracker.dk, der forhandler Tile i Danmark, vurderer, at der findes omkring 250 - 300 Tiles her i landet, hvilket begrænser de kollektive sporingsmuligheder noget.

Tile fungerer både med iPhone og Android, designet er diskret og enkelt og funktionaliteten er helt som den skal være. Den største svaghed ved Tile er, at det indbyggede batteri ikke kan udskiftes, og plastikflisen derfor er lige til at smide ud, når den efter et år løber tør for strøm.


LÆS OGSÅ: Nyt socialt medie inficerer dig som en virus

LÆS OGSÅ: 'Magisk' lænestol træner din krop, når du ser fjernsyn

LÆS OGSÅ: Sej opfindelse: Gå aldrig mere glip af din yndlingsfilm, hvis du falder i søvn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx