Af - 18/01-17 20:11

Pas på! Disse tre tegn i en SMS kan fryse din iPhonePas på! Disse tre tegn i en SMS kan fryse din iPhone

Ved hjælp af en uhyggeligt nem SMS kan andre folk gøre din iPhone ubrugelig i løbet af nul komma fem.

Filip Koroy a.k.a. EverythingApplePro viser her, hvordan denne 'prank' virker.

En simpel sms-besked med to emojis og et tal. Mere skal der ikke til, før din iPhone bliver ubrugelig - i hvert fald for en stund.

Der er tale om et hvidt flag, tallet ‘0’ og regnbue-emojien. Altså sådan her: 🏳️0🌈. Netop denne kombination er iPhone ikke i stand til at læse, og derfor fryser telefonen, når de tre tegn bliver modtaget i en sms-besked.

iPhone fylder 10 - så forskellige er iPhone- og Android-mennesker
iPhone fylder 10 - så forskellige er iPhone- og Android-mennesker

Denne metode skulle fungere på alle iPhones med styresystemet iOS 10 til 10.1.1. Den påvirker ikke iPhones med den nyeste opdatering, iOS 10.2 - men der er en anden metode, der gør.

Filip Koroy, der står bag bag den populære YouTube-kanal EverythingApplePro, har netop offentliggjort en video, hvor han demonstrerer, hvordan det fungerer i praksis.

- Det er sindssygt, hvor hurtigt, det virker, og hvor pålideligt, det er. Det virker hver eneste gang. Og det værste er, at modtageren ikke engang skal gøre noget. Så snart, de får beskeden, bliver de ramt. Det er så uhyggeligt, siger Filip Koroy i videoen.

7 hemmelige detaljer, som du sikkert ikke vidste om din iPhone
7 hemmelige detaljer, som du sikkert ikke vidste om din iPhone

- Denne besked er som gift til iPhones, supplerer han.

Her viser han på flere forskellige iPhone-modeller, hvordan telefonen - ganske rigtigt - fryser totalt og bliver ubrugelig i et par minutter, så snart den modtager ‘🏳️0🌈’ i en besked.

Ifølge The Telegraph sker denne fejl i forbindelse med, at iPhone forsøger at vise regnbueflag-emojien - det officielle symbol på LGBT-miljøet. Men fordi det ikke er en officiel emoji, laver Apple den ved at kombinere koden bag det hvide flag (🏳️) og regnbue-emojien (🌈).

Nu erkender Apple skandale: Flere iPhones kan have dårligt batteri
Nu erkender Apple skandale: Flere iPhones kan have dårligt batteri

Disse to emojis kombineres med en skjult karakter ved navn VS16. Men når man sætter et ‘0’ mellem de to emojis, er iPhonen ikke i stand til at læse dem, og derfor fryser den i et par minutter, indtil den genstarter sig selv.

Dette 'trick' fungerer ikke på Android eller på iOS 9 eller derunder. I videoen herover forklarer Filip Koroy, hvordan det virker på den nyeste version af iPhone - hvis du skulle være ond nok til at gøre det mod dine venner.

Det er ikke første gang, nogen har opdaget en kombination af tegn, der kan gøre en iPhone helt ubrugelig. Som metroxpress beskrev for halvandet års tid siden, var der dengang en anden sms, der havde en lignende effekt. Den metode virker ikke længere.

PAS PÅ! Ondsindet og farlig sms crasher din iPhone på sekundet
PAS PÅ! Ondsindet og farlig sms crasher din iPhone på sekundet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx