Af - 20/01-15 15:55

Bloggere udfordrer viralt bacontip - her er det bedste baconBloggere udfordrer viralt bacontip - her er det bedste bacon

Et viralt tip til sprødt bacon har fået et par madbloggere i køkkenet. De vil afgøre, hvordan du får det sprødeste og mest smagfulde bacon.

storybild

Her er den ultimative test af, hvordan bacon skal tilberedes - 1: Stegt på panden, 2: Stegt i ovnen, 3: Kogt og stegt på panden, 4: Stegt i mikrobølgeovnen (Billede: Gastromand.dk)

Her i avisen har vi beskrevet det virale trick, som giver dig bacon, der er så sprødt, at naboen kan høre, når du tygger det. Tricket går i al sin enkelhed ud på at koge baconen før den steges.

Afstemning
Hvordan foretrækker du dit bacon?

Men det store spørgsmål er, om det er den optimale måde at tilberede bacon på - og det mener et par danske madbloggere nu, at de har svaret på.

Mændende bag siden Gastromand.dk har bagt, stegt, kogt og mikrobølget bacon. Og nu er resultatet klar.

- Da vi kogte og stegte baconen, som det stod i artiklen, blev det rigtig nok sprødt. Også sprødere end det normalt bliver på panden. Men alt den gode smag var forsvundet i kogningen, og det smagte mest som en light-udgave af bacon, siger Anders Damm, der er en af folkene bag bloggen.

Han sværger derfor stadig til den gamle metode, hvor man steger baconen på panden, da man på den måde får den fulde smag fra fedt og røg.

Testen afslørede dog også, at der er et hurtigt alternativ til den normale stegning, hvis du har lidt travlt og kun skal bruge et par stykker bacon.

- Hvis man har lidt travlt om morgenen kan man med fordel lægge baconen med to stykker køkkenrulle på hver side, og give den et minut på fuld styrke. Jeg var selv skeptisk overfor metoden før testen, men det smager overraskende godt, siger Anders Damm.

Bloggerne har delt deres eksperiment under hashtagget #bacongate, og vi modtager gerne dit forslag til, hvordan bacon skal tilberedes på samme hashtag.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx