Af Thomas Berger - 15/12-15 08:49

Test: Bærbare computere med en snert af luksusTest: Bærbare computere med en snert af luksus

Det skal ikke undervurderes, hvor meget indflydelse en rigtig lækker bærbar computer har på arbejdsglæden. Vi har set på luksuriøse maskiner fra Asus og Lenovo

storybild

Lenovo Yoga 900

Asus Zenbook UX303U

De pæne, men også meget konservative, aluminiumslinjer i designet af af Asus’ seneste Zenbook danner ramme om en yderst potent bærbar maskine, der nok skulle kunne stille også den krævende bruger tilfreds.

Hjertet i den testede computer er en 2,5 Ghz Core i7 processor suppleret af otte gigabyte ram og en 256 gigabyte SSD-harddisk samt et nVidia GeForce 940M grafikkort med 2 gigabyte ram. Det resulterer i en maskine, der uden problemer kan klare billedbehandling, film i HD-kvalitet og også gerne er med på at spille.

Er det smart at have Samsung om håndleddet?
Er det smart at have Samsung om håndleddet?

Den 13,3 tommer store skærm er berøringsfølsom og har en imponerende opløsning på 3200 x 1800 pixel. Der er også blevet plads til tre USB-porte, HDMI- og Displayport samt kortlæser. Tastaturet er rart at skrive på og den indbyggede touchpad er dejlig stor.

Når æstetikken og en lav vægt på 1,5 kilo betyder noget, så leverer Asus med Zenbook UX303U rigtig meget maskine for penge, også selvom de i design og funktionalitet er vel rigeligt konventionelle.

Pris: fra 8.999 kr.
Web: Asus.dk
Karakter: 4/6

Klappen er gået ned for LG
Klappen er gået ned for LG

Lenovo Yoga 900
Det er hængslet på Yoga 900, der er værd at lægge mærke til. Det ligner remmen på et ur, og gør det muligt at bukke skærmen hele vejen omkring, så maskinen kan bruges som bærbar, tablet eller stilles som et telt, når der skal ses film eller holdes præsentationer.

De skarpe og frække linjer i designet gemmer i den testede enhed på en potent 2,5 GHz Core i7 processor, 16 gigabyte ram og en 512 gigabyte SSD-harddisk og en Intel HD Graphics 520-løsning. Resultatet er en solidt ydende computer, der fint kan klare de opgaver, du måtte vælge at smide efter den.

Seks gode råd til dig der sidder meget foran computeren
Seks gode råd til dig der sidder meget foran computeren

Billedet på den 13,3 tommer store skærm står flot i en opløsning på 3200x1800 pixel, og der er kortlæser, tre USB-porte samt en USB-C-port, som skal bruges, hvis der skal tilkobles ekstern skærm. Layoutet af tastaturet er, med en ekstra række funktionstaster langs højre side, knap så heldigt og resulterer i en klaustrofobisk skriveoplevelse.

Men Lenovo leverer en 1,3 kilo multifunktionel maskine i et lækkert design, rigelig hestekræfter men også til en noget mere pebret pris.

Pris: fra 10.499 kr.
Web: Lenovo.dk
Karakter: 4/6

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx