Af Thomas Berger - 07/07-15 19:34

TEST: Huawei P8 leverer rigtig meget telefon til en fornuftig prisTEST: Huawei P8 leverer rigtig meget telefon til en fornuftig pris

Så er der dømt stjerneregn! Prisvenlig Android-telefon giver de store kamp til stregen.

storybild

Huawei P8 har en 5,2 tommer skærm med en opløsning på 1080 x 1920. (Billede: Polfoto)

Huawei P8 føles af langt mere, end prisen umiddelbart synes at antyde. Telefonen er i aluminium og glas og i et design, der er enkelt uden at gøre det store væsen af sig. Det giver en telefon som er rar både at se på og holde om.

Se listen: 6 lækre sommergadgets
Se listen: 6 lækre sommergadgets

Når Huawei formår at lande på en pris, der ligger væsentlig under konkurrenterne på markedet, skyldes det blandt andet, at de benytter deres egne processorer. P8 er således udstyret med Quad-core 2 GHz Cortex-A53- samt en quad-core 1.5 GHz Cortex-A53-processor suppleret af tre gigabyte ram og 16 gigabyte hukommelse, der via micro-SD-hukommelseskort kan suppleres med yderligere 128 gigabyte.

10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler
10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

Telefonen er målt på ren rå ydelse ikke helt på linje med de største Android-modeller på markedet, men det er rent sjældent noget, der mærkes andet end som lidt længere opstartstider på for eksempel grafiktunge spil. Det største minus ved P8 er batteritiden, som kun lige kan klare sig gennem en dag.

Kvinde tog grusom Apple-hævn, da kæresten var utro
Kvinde tog grusom Apple-hævn, da kæresten var utro

Huawei skiller sig imidlertid ud fra konkurrenterne på brugerfladen, hvor de har lagt deres eget Emoticon UI ind over den seneste version af Android – en brugerflade, der læner sig op af Apples måde at gøre tingene på. Det kan kræve lidt tilvænning.
Huawei P8’s største trækplaster er dens 13 megapixel kamera og de tilhørende funktioner, der blandt andet giver mulighed for at male med lys eller koble flere telefoner sammen, og på den måde skyde video fra flere vinkler. Som kamera alene tager P8 også fremragede foto.

Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!
Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!

Til prisen leverer Huawei virkelig meget telefon og funktionalitet, som gør P8 værd at overveje som din næste Android-telefon.

Pris: 3.699 kr.
Web: Huawei.com
Karakter: 5/6


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx