Af - 12/01-15 13:51

Forsøg: Så angste bliver vi, af at være væk fra vores iPhoneForsøg: Så angste bliver vi, af at være væk fra vores iPhone

Nyt forsøg ser på, hvor knyttede vi rent faktisk er til vores smartphone.

storybild

Nyt forsøg viser, hvor tæt knyttede vi egentlig er til vores smartphone. (Billede: Polfoto)

Har du nogensinde glemt din smartphone derhjemme, kender du måske den nagende følelse af irritation og måske endda separationsangst.

Og er du væk fra din telefon kan det rent faktisk betyde, at du præsterer dårligere, lyder det i konklusionen i et forsøg af University of Missouri-Columbia. Det skriver Digital Trends.

Smartphone-ejere skal undgå at være adskilt fra deres telefon under dagligdags situationer, der kræver fuld opmærksomhed. Eksempelvis når man er i gang med en prøve, sidder til et møde eller er i gang med at færdiggøre vigtige arbejdsopgaver, da det kan lede til en dårligere præstation.

Tech-blogger: iPhone 6 er perfekt - på nær én ting
Tech-blogger: iPhone 6 er perfekt - på nær én ting

Det er den ph.d.-studerende Russell Clayton, der er hovedforfatter på undersøgelsen, hvori det lyder, at ‘iPhones er i stand til at blive en udvidelse af os selv. Så når man er adskilt fra ens iPhone, oplever vi en forringelse af 'selvet' og en negativ fysiologisk tilstand’.

Konklusionen kommer på baggrund af et forsøg, hvor testpersonerne fik at vide, at de skulle være med til at teste en ny, trådøs blodtryksmåler.

Forsøgspersonerne blev iført måleudstyr og skulle herefter i gang med at løse en række ordgåder.

De fik i første omgang lov til at arbejde med gåderne med deres iPhone i nærheden. Men efter et stykke tid, fik de at vide, at de skulle aflevere telefonen, da den forstyrrede måleudstyrets signaler.

Telefonerne blev flyttet over i den anden ende af lokalet, og forsøgspersonerne sat i gang med en ny runde gåder.

Smartphonen ændrer din hjerne
Smartphonen ændrer din hjerne

Nu skulle de for alvor sættes på en prøve. For man rignede til forsøgspersonerne telefoner - og da forsøgspersonerne ikke kunne tage telefonen kunne man måle, hvordan de blandt andet fik en følelse af angst.

Samtidig blev deres præstation i forhold til gåderne markant forringet.

“Man fandt ud af, at iPhone-brugere, der ikke kunne tage telefonen under løsningen af simple ordgåder oplevede en øget puls, blodtryk og en følelse af angst og ubehag,” lyder det i undersøgelsen.

Smartphone og tablets ødelægger din nattesøvn
Smartphone og tablets ødelægger din nattesøvn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx