Af - 07/08-16 15:30

Ekspert om ny krig: Snapchat vil altid være kongen af StoriesEkspert om ny krig: Snapchat vil altid være kongen af Stories

Fungerer Stories-funktionen lige så godt på Instagram som på Snapchat? Det har en digital trendekspert vurderet for metroxpress.

Bildstrecke im Grossformat »

Sådan er det gået for Instagram og deres nye Stories-funktion.

Det er en lille uge siden, at Instagram lancerede en ny funktion: Stories.

Men funktionen var dog ikke nyere, end at de fleste kendte den i forvejen. Stories har nemlig eksisteret længe på Snapchat, og her er det blevet en af Snapchats mest populære funktioner.

På Instagram og Snapchat fungerer Stories ved, at du lægger et eller flere billeder og videoer op, som kun kan ses i højest 10 sekunder, og efter et døgn slettes billedet og videoen igen.

Selvom de to Stories-funktioner stort set fungerer ens, er der ifølge digital trendekspert Christiane Vejlø kun én vinder af krigen om Stories.

- Snapchat er stadig fuldstændig kongen af Stories, konkluderer hun overfor metroxpress.

Instagram 'stjæler' ikonisk funktion fra Snapchat
Instagram 'stjæler' ikonisk funktion fra Snapchat

Argumentet herfor er, at funktionen taler ind i Snapchats domæne.

Styrken ved Snapchat er, at indholdet er spontant og en realtidsoplevelse. Det giver mulighed for mere afslappet indhold. Stories indbyder til at ligge mere spontane billeder op.
Det siger Christiane Vejlø, der også er direktør for Elektronista.

Derimod er Instagrams styrke de æstetiske billeder, og det fokus skal mediet dyrke for at kunne bevare succesen. Derfor kan det ifølge Christiane Vejlø være en smule risikabelt, at Instagram pludselig afprøver grænser udenfor deres domæne.

Folk går HELT amok over nyt ikonisk Snapchat-filter
Folk går HELT amok over nyt ikonisk Snapchat-filter

Men selvom Instagram er begyndt at beskæftige sig med noget, der ligger en smule udenfor deres styrke, så er der ifølge Christiane Vejlø plads til begge sociale mediers Stories-funktion.

- Snapchat og Instagram henvender sig til to forskellige målgrupper, og derfor kan de to Stories sagtens eksistere samtidig. Instagram er mere folkeligt og bredt, mens Snapchat henvender sig til de unge, forklarer hun.

Hun er dog ikke i tvivl om, at man som bruger kan ende med at vælge Stories på det ene eller det andet medie:

- Folk bliver nødt til at vælge, om de vil benytte Stories på Snapchat eller Instagram. Man har jo kun 24 timer i døgnet, og dermed bliver man simpelthen nødt til at vælge, hvor man vil lægge sit engagement, siger hun til metroxpress.

GALLERI: Her er de SJOVESTE forkert-nummer beskeder
GALLERI: Her er de SJOVESTE forkert-nummer beskeder


Her er nogle af de ’største’ forskellen på Snapchat og Instagrams Stories:


På Instagram kan du, mens du afspiller en persons storie, se, hvor mange billeder eller videoer, du skal igennem i alt for at se personens Storie til ende.


Ifølge Christiane Vejlø er Instagrams Stories mere brugervenligt. Der er færre funktioner derinde, og Instagram er også bedre til at vejlede brugerne i, hvordan man skal bruge funktionen


På Snapchat kan du selv bestemme, hvor lang tid billederne skal kunne ses af modtageren. Det kan du ikke på Instagram, hvor alle billeder vil blive vist i lige lang tid.

Kilde: Christiane Vejlø.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx