Af - 08/01-16 08:17

Sådan ændrer din Facebook sig i 2016Sådan ændrer din Facebook sig i 2016

Facebook kommer til at gennemgå flere ændringer i 2016. Blandt andet vil du se flere panoramabilleder i fremtiden og få en digital assistent.

Bildstrecke im Grossformat »
I juni dræbte en mand ni personer ved Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston i South Carolina. Drabene, som menes at være racistisk motiverede, åbnede en stor debat om det let genkendelige 'sydstatsflag', som blev fjernet fra flere offentlige bygninger i staten og resten af USA. 25-årige Freddie Gray døde i april i politiets varetægt af skader pådraget under sammenstød med betjente. Den unge mands død satte for alvor gang i den offentlige debat om politivold i USA. Den 7. januar blev Frankrig ramt af terror, da to mænd med automatvåben angreb satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. De skød og dræbte 12 mennesker og sårede yderligere 11. 'Je suis Charlie' (Jeg er Charlie, red.) proklamerede millioner af mennesker på de sociale medier efterfølgende for at støtte Frankrig og den ytringsfrihed, Charlie Hebdo i den grad er fortaler for. Terrororganisationen IS har fået masser af opmærksomhed på de sociale medier i 2015. Specielt efter angrebene på Frankrig i november har organisationen og metoder til at komme den til livs på fået internettet til at gløde. I maj blev Irland det første land til at godkende ægteskaber mellem det samme køn gennem en populær afstemning. På Facebook ændrede mere end 26 millioner mennesker deres profilbillede til et med regnbuens farver for at støtte netop den sag. Verdens øjne var rettet mod Grækenland og Alexis Tsipras, som i år blev valgt som premierminister. Landets gældkrise fik mange til at ytre sig på sociale medier, specielt da grækerne gennem en folkeafstemning i første omgang sagde nej til en økonomisk redningspakke fra EU. Den 25. april blev Nepal ramt af et jordskælv, som målte ekstreme 7,8 på Richter-skalaen. Mere end 8.800 mennesker mistede livet i naturkatastrofen, som med hundreder af efterskælv drev millioner fra hus og hjem. Debatten om flygtningestrømmen fra Syrien har fyldt rigtig meget på de sociale medier - og ligeledes i dansk politik. Fra vielsesringe til telte og grænsekontrol - den skrækkelige historie om et gennembombet land er gået verden rundt. Den franske hovedstad blev i november ramt af en serie af koordinerede angreb. 130 mennesker mistede livet i det blodigste angreb i Frankrig siden Anden Verdenskrig. Hele verden fulgte med og viste deres støtte med et tricolore-filter på deres profilbillede på Facebook. Denne mand er nok én af grundene til, at det amerikanske præsidentvalg er blevet det mest omtalte emne på Facebook i 2015. Forretningsmanden Donald Trumps kontroversielle udtalelser om mexicanere og muslimer er både blevet grint af, analyseret og blevet taget alvorligt på det sociale medie.

I galleriet herover kan du se en top ti over de mest diskuterede emner på facebook i 2015.

Magasinet Forbes har lavet en liste over ændringer, du vil komme til at se på din facebook i 2016. Herunder ser du nogle af de ændringer, du kan forvente dig af facebook i 2016.

Større vægt på videoer

Facebook vil prioritere videoindhold højt i fremtiden. For nylig afslørede det sociale medie planer om at lancere en livestreaming videofunktion. Forvent flere værktøjer, der gør det lettere at optage og uploade videoer.


Kundeservice

I 2016 vil der sandsynligvis komme en funktion til Facebook's messenger app, der gør det lettere for dig at komme i kontakt med virksomhederne – og virksomhederne at komme i kontakt med dig.


Virtual Reality

Facebook har erhvervet sig den nyeste Virtual Reality-teknologi, så du kan blandt andet forvente flere panoramabilleder på facebook fremover.

Facebook M.

Facebook vil introducere Facebook M, en messenger-baseret digital assistent á la Siri – dog også med ægte mennesker bag, der kan tage sig af de mere komplekse opgaver.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Folk sælger, køber og søger de sjoveste ting på Facebook

LÆS OGSÅ: TV: 10 af de skøreste scoreforsøg fra Tinder

LÆS OGSÅ: Mark Zuckerberg har det perfekte svar til kvindes nørde-kommentar

LÆS OGSÅ: Top 10: Her er de mest diskuterede emner på Facebook i 2015

LÆS OGSÅ: Har Mark Zuckerberg lige begået den sødeste 'Facebook-synd'?

LÆS OGSÅ: Zuckerberg er blevet far: Fejrer det med at donere en milliard dollar om året - resten af livet

LÆS OGSÅ: Dette foto af Mark Zuckerbergs hund tager Facebook med storm

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx