Af - 23/09-15 16:14

Netflix-data afslører: Så mange afsnit skal der til, før du falder i serie-fældenNetflix-data afslører: Så mange afsnit skal der til, før du falder i serie-fælden

Røg du også i fælden?

Bildstrecke im Grossformat »

Hvor længe gik der, før vi for alvor blev hooked på serier som 'Breaking Bad' og 'House of Cards'? Svaret giver Netflix i en ny undersøgelse, hvor de nøje har målt, hvornår seerne var på krogen.

Det punkt defineres ved, at 70 procent eller flere af seerne af en given episode - den fængende episode - fortsatte med at se sæsonen til ende.

TV: Sådan reagerer folk på fræk Netflix-invitation
TV: Sådan reagerer folk på fræk Netflix-invitation

For 'Breaking Bad' skete det allerede i afsnit to, mens seerne forelskede sig i 'Orange is the new black' fra afsnit tre.

- Vi kan se i vores undersøgelse af 20 serier på tværs af 16 lande, at der aldrig har været nogen, der er blevet bidt af en serie ved pilotafsnittet. Det bekræfter os i, at vi skal fortsætte med at give vores medlemmer alle afsnit af en hel sæson på én gang, da det viser sig, at det er sådan man skaber seriefans i dag, siger Ted Sarandos, Chief Content Officer for Netflix.

Se hvornår vi blev hooked i grafen her. Foto: Netflix

Men det er nok at forsimple tingene, forklarer tv-guruen Keld Reinicke, da metroxpress forholder ham undersøgelsen.

- 'Game of Thrones' er den største streaming-serie af dem alle, og den bliver ikke udgivet på den måde, selv om de i teorien godt kunne gøre det. Man ser faktisk en modtendens lige nu, hvor serierne trækkes længere ud, for det holder spændingen og hypen ved lige og giver mere omtale. Det afhænger også af serien. 'Game of Thrones' kan bære det, det er ikke alle serier, der kan det, siger Keld Reinicke.


Han er ikke overrasket over, hvor hurtigt vi bliver fanget er serierne.

- Der er en uskreven regel, når det gælder dramaserier, at man skal ind i tredje afsnit, før man ved, om folk er hooked. Det handler om dramaturgien, du kan ikke udfolde karakteren hurtigt nok inden da. Hvis folk var hooked fra første afsnit, ville det gå imod den gængse opfattelse i tv-branchen, understreger han.

Danskerne sætter Netflix-rekord
Danskerne sætter Netflix-rekord

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx