Af - 27/09-15 16:21

Eksperter: Sådan vælger du dating-profilbillederEksperter: Sådan vælger du dating-profilbilleder

Profilbilleder på datingsites skal fortælle en historie og vække nysgerrighed, mener eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

Se hvordan det gik til, da Jonas Nørgaard Krügel i et eksperiment fik lavet et grå-profilbillede om til nye spændende billeder.

Der er flere gyldne regler, når du skal vælge profilbilleder til din dating-profil. Vigtigst af alt skal billederne fortælle en historie. Det mener netværks-ekspert Carina Heckscher, som tidligere har arbejdet som fotograf.

- Det er det, vi kalder for storytelling-billeder, hvor du fortæller en historie om dig selv. Det er en form for markedsføring, hvor du skal vække en nysgerrighed hos dem, som kommer forbi din profil, siger Carina Heckscher.

Dating-ekspert og forfatter til bogen 'Datingens psykologi' Jacob de Lichtenberg kalder denne type billeder for What's that-billeder.

- Det er ligesom i supermarkedet, hvor jeg går forbi 15 typer flåede tomater, så stopper jeg også op, hvis der er en, som stikker lidt ud fra mængden. Det er det samme profilbilleder skal gøre, siger datingeksperten.

Datingsider skaber rigtig meget data, som afslører hvordan brugerne reagerer på forskellige typer billeder. Den data bruger Jacob de Lichtenberg, når han skal guide singler i at vælge billeder.

- Det er eksempelvis et helt klart no-go, hvis mænd som ikke kigger i kameraet virker flirtende, fortæller dating-eksperten.

De store mængder data 'giver en masse tal, men ingen forklaringer', siger dating-eksperten, som dog tror, at mænd, som flirter med andre end kameraet, bevidst eller ubevidst hos modtageren kommer til at virke som en person, som har gang i rigtig mange piger.

Et andet type billede, 'vennebilledet', hvor man griner og har det sjovt, har også negativ effekt på datingsites. Billedet er ifølge Jacob de Lichtenberg for uoriginalt.

- Vi har allesammen venner. Det er ikke et billede, som vækker nysgerrighed, eller man kan stille spørgsmål til, siger han.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx