Af - 21/08-14 07:55

Facebook vil mærke satire, så du ikke er i tvivlFacebook vil mærke satire, så du ikke er i tvivl

I et forsøg på at undgå pinlige episoder, hvor brugere tager falske nyheder lidt for seriøst, vil det sociale medie nu indføre mærkning af satire.

I sidste uge lagde Jyllands-Posten en nyhed på deres Facebook-side, hvor Margrethe Vestager stod frem som heteroseksuel.

Det fik mange brugere til at hamre vrede kommentarer ned i tastaturet, hvor de kaldte den radikale leder for diverse skældsord og skrev, at det var en arrogant udmelding.

Der var bare en enkelt hage. Nyheden var fiktiv - og Margrethe Vestager har aldrig sagt de ting, som hun bliver citeret for i artiklen.

Der var i stedet tale om en historie fra satire-sitet Rokokoposten, som Jyllands-Posten samarbejder med.

Det er situationer som denne, der formentlig vil blive undgået med det nye tiltag som Facebook i øjeblikket tester.

Her skal alle nyheder fra satire-sites tydeligt mærkes, så det bliver sværere at tage fejl af en joke på det sociale medie.

Hos Rokokoposten er man overvejende positiv overfor tiltaget.

- Ideen er meget fin. Men det er nu stadig sjovt, når folk af og til tager fejl, og det bliver jo lidt ødelagt, hvis artiklerne bliver mærket, siger Mikkel Andersson, der er redaktør på satire-sitet.

Han fortæller, at det ikke er meningen, at folk skal tro, at Rokokopostens nyheder er rigtige - på trods af at siden er opbygget, så det ligner et seriøst medie.

- I starten kom det virkelig bag på os, hvor mange der ikke kunne gennemskue, at der var tale om satire. Men efterhånden er det ret sjældent, at folk tager vores nyheder for pålydende, siger Mikkel Andersson, der kalder episoden med Margrethe Vestager for enestående.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx