Af - 27/09-15 09:23; Opdateret: 27/09-15 09:45

Ny iPhone-funktion kan koste dig dyrtNy iPhone-funktion kan koste dig dyrt

Funktionen skal give dig en bedre internetoplevelse, men den kan også blive en dyr affære

Bildstrecke im Grossformat »
Ny iPhone funktion kan koste knaster, hvis du ikke har ubegrænset data. Klik videre hvor David Guldager har fremhæver de otte gode grunde til, at du skal downloade det nye iPhone-styresystem iOS 9. - Det er jo det, vi alle går og veksler ud fra: Hvor meget batteritid har mobilen. Nu kan vi så få en times ekstra, siger David Guldager. Når du kigger på din mobils hjemmeskærm og trækker fra venstre mod høje, kommer et nyt felt op, hvor du kan få anbefalinger fra din mobil. Anbefalingerne bliver givet ud fra, hvordan du bruger mobilen. Jo mere du bruger mobilen, jo mere kender telefonen dig. - Det Apple prøver at efterligne med den her funktion er den populære søgefunktion hos Android, kaldet 'Google Now'. Det er en progratriv tjeneste, der ved ting, før du selv gør det. Hvis du for eksempel har et møde i byen, fortæller iPhonen dig, hvor meget trafik der er på vejen derhen. Det er tanken med den nye Apple-søgefunktion, at den med tiden skal kunne det, siger David Guldager. Siri er hjælpefunktionen på din iPhone, der bliver aktiviteret, når du trykker på hjemknappen. - Siri er nu blevet så klog, at hun eksempelvis kan finde lige de billeder, du har taget i sommerhuset i Rørvig, fordi hun bruger GPS'en til at finde ud af, hvor billederne er taget henne. Apple har forsøgt at lave et pangdang til Google Maps. For eksempel kan du nu i udvalgte byer som for eksempel New York få overblik over den offentlige transport via kortet. Så kan du se, hvornår togene i undergrundbanen kører. - Det smarte ved det her er, at du ikke skal have en tredjeparts app ind over. Men du kan desværre ikke bruge det til den offentlige transport i København endnu, siger David Guldager. - Apple har lånt og taget meget fra de populære apps, og lagt det ind i deres eget system, siger David Guldager. Blandt andet har de fået gode ideer fra appen Yelp, der hjælper dig med at søge efter gode spisesteder. Nu har du nemlig mulighed for at søge efter restauranter i alle byer på Apples kortappen. iOS 9 giver brugeren mulighed for at installere reklameblokeringssystemer også kaldet addblocks i Safari. Sådan undgår du de irriterende reklamer. (Læs den negative side ved denne mulighed i artiklen). På iPaden har du mulighed for at multitaske. Du kan trække dine apps ind fra højre og have dem åbne samtidig. Når du åbner en app popper den dermed nødvendigvis ikke op og fylder hele skærmen. - Hvis du har den helt nye iPad, som de færreste danskere har, så har du mulighed for at arbejde i begge apps på samme tid, ved at lave en split screen, siger David Guldager. - Sidste år havde folk et kæmpe hyr med at få hentet den nyeste opdatering, men iOS 9 fylder mindre, og dermed har folk ikke de store problemer med at hente den, siger David Guldager.

Den seneste iPhone-opdatering forbedrer dine muligheder for at surfe på nettet, men det kan også blive en dyr affære.

Bedre batterilevetid, fornyet kort-app og animeret skærm.

Apples nye styresystem iOS 9, byder på mange gode og smarte funktioner. Men der er også en funktion, som kan koste knaster, hvis du har begrænset data.

Læs om Apples nye opdateringer her.

Den nye funktion på iPhonen kaldes 'Wi-Fi Assist' og på dansk 'Hjælp til Wi-Fi'.

Funktionen sørger for, at din iPhone ubemærket går fra at være på Wi-Fi til at trække på dit mobilnet, hvis Wi-Fi signalet bliver for svagt. Det skriver det digitale nyhedssite Quartz.

Det er smart, hvis du vil have en god netforbindelse uanset, hvor du befinder dig. Men også det er også dyrt, hvis du har begrænset data, og derfor hurtigt kan overskride dit dataforbrug.

TV: Test af nye iPhones - Så nemt går skærmen i stykker
TV: Test af nye iPhones - Så nemt går skærmen i stykker

Hvis du tidligere kun har haft et dataforbug på 1 GB, kan du altså risikere, at dit forbrug stiger til mere end det dobbelte med den nye funktion.

Dit forbrug kan stige, hvis du er steder, hvor Wi-Fi-forbindelsen er dårlig, og din mobil derfor automatisk vil trække af dit mobilnet.

Det har blandt andet fået flere til at gøre opmærksom på problemet på Twitter.TV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhone
TV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhone

SÅDAN SLÅR DU FUNKTIONEN FRA:

Gå ind i indstillinger og derefter mobil og her slår du så 'Hjælp til Wi-Fi' fra.

Wi-Fi Assist hedder på dansk Hjælp til Wi-Fi.

Nyt styresystem til iPhone: Her er ekspertens dom
Nyt styresystem til iPhone: Her er ekspertens dom


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx