Af - 03/09-14 18:31

Facebook Messenger vil læse dine SMS’er, og se hvem du ringer tilFacebook Messenger vil læse dine SMS’er, og se hvem du ringer til

Den populære app Facebook Messenger skal have adgang til stort alle private oplysninger på din telefon for at virke. Det skaber frygt for overvågning og udnyttelse af brugerne.

storybild

Den populære app Facebook Messenger er et krævende bekendtskab. Den skal både have adgang til dit kamera, mikrofon og gps for at fungerer på din telefon. Samtidig vil den også have lov til at sende sms’er og ringe numre op - vel at mærke uden, at du har bedt app’en om det.

Kønsforsker om amning: Vi er omgivet af perfekte, seksualiserede bryster
Kønsforsker om amning: Vi er omgivet af perfekte, seksualiserede bryster

De mange mystiske funktioner har nu affødt en viral video, der sætter spørgsmålstegn ved, hvad Facebook bruger dine informationer til. Ifølge manden bag videoen indebærer det at skanne dine private SMS’er og opkaldslister for data, der kan bruges til at give dig mere målrettede reklamer. Men det er nok ikke tilfældet, mener en dansk ekspert.

- Der er intet belæg for, at Facebook læser med, når du sender en SMS. Men det er rigtigt, at Facebook teoretisk set har muligheden for at overvåge dig, når du først har installeret app’en, siger Peter Kruse, sikkerhedsekspert hos CSIS.

Kræftens Bekæmpelse: Vi står ikke bag absurde status-opdateringer
Kræftens Bekæmpelse: Vi står ikke bag absurde status-opdateringer

Han fortæller, at Facebook har brug for de mange tilladelser, fordi de er i gang med at gøre Messenger til en telefon i telefonen, så den bliver dit vigtigste kommunikationsredskab. Men det betyder stadig, at du skal tænke over, hvad du giver det sociale medie lov til.

- Facebook har adgang til så mange oplysninger om dig, og de kan selvfølgelig misbruge dem, hvis de har lyst. Derfor handler de i sidste ende om, hvorvidt du har tillid til, at Facebook bruger oplysningerne på den rigtige måde. Ellers er den eneste anden mulighed at lade være med at bruge app’en, siger Peter Kruse.

Her er videoen, der satte gang i rygterne (eksternt link)

Prins Nikolai skjuler sig på Facebook
Prins Nikolai skjuler sig på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx