Af - 30/04-14 23:48; Opdateret: 01/05-14 09:44

Børn skal kun være på nettet i 35 minutterBørn skal kun være på nettet i 35 minutter

En ny anbefaling fra Red Barnet giver børn omkring en halv time på nettet om dagen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Red Barnet har netop offentliggjort en række anbefalinger for børns brug af nettet og sociale medier. Det sker, da der er efterspørgsel på retningslinjer for de yngste netbrugere under fem år.

- Vi er blevet kimet ned af børnehaver, som ikke ved, hvad de skal stille op, når børnene er online, siger Jon Kristian Lange, seniorrådgiver i Red Barnet.

Han arbejder med børns digitale liv og fortæller, at mange børn ned til børnehavealderen bruger sociale medier som Instagram og Momio.

- Tablets og mobiltelefoner har funktioner, der gør det så let at lægge billeder direkte online, at barnet kan gøre det, uden at det var meningen. Derfor skal forældre være klar over, om det apparat, barnet sidder ved, har slået denne funktion til, siger Jon Kristian Lange.

Han oplever også, at nogle forældre ikke har styr på, hvilke sider børn kan besøge fra deres mobiler og tablets. Det betyder, at børnene ser billeder på nettet, som gør dem bange eller kede af det.

Der er samtidig andre grunde til at begrænse børnenes tid på nettet.

- Flere fysioterapeuter har slået alarm, fordi børn sidder for meget stille. Derfor tager det eksempelvis længere tid i dag for børn at udvikle deres motorik end tidligere, da de ikke i samme grad får trænet deres bevægelser gennem leg, siger Jon Kristian Lange og fortsætter.

- Vi har derfor valgt at sige, at børn ikke skal bruge mere end 35 minutter om dagen på internettet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx