Af - 10/09-15 12:54

Advarsel: Mere end 225.000 Apple-konti hacketAdvarsel: Mere end 225.000 Apple-konti hacket

It-kriminelle har fået fingrene i mere end 225.000 Apple konti, der bliver udnyttet til at handle ind på ofrenes regning.

storybild

Apples iPhone er blevet ramt af det værste hackerangreb nogensinde.

Hundredetusindevis af ejere til jailbreakede iPhones risikerer at miste private sikkerhedsnøgler og vigtige informationer til netbank.

KeyRaider, softwaren, der har fundet vej til Apples enheder, stjæler brugernavne og passwords til Apple-konti, deler og stjæler indkøbsinformation fra App Store og deaktiverer lokale og eksterne låsefunktioner på iPhones og iPads.

Det oplyser sikkerhedsselskabet Palo Alto Networks.

Anmelderne er enige i dom over ny iPhone
Anmelderne er enige i dom over ny iPhone

KeyRaider har fundet vej til Apples iPhones er, at brugeren har hentet apps via en uofficiel app-butik kaldet Cydia. Dette er kun muligt, hvis iPhonen er jailbreaket, dvs. at den er software-oplåst af brugeren selv.

Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomhederne My Security Center og AnyTech365, at der ikke er nogen fare for iPhones, der ikke er blevet jailbreaket.

Ifølge Palo Alto Networks har de første ofre fortalt om en usædvanlig historik i deres App Store. Andre har berettet om låste iPhones, der ikke kan låses op, før der bliver betalt en løsesum.

Ny iPhone imponerer: Men skal man købe den?
Ny iPhone imponerer: Men skal man købe den?

- Husk altid løbende at kontrollere aktiviteten i din App Store og samtidig sikre dig, at der ikke bliver trukket småbeløb fra din konto, da et af hackernes mål er at hente betalings-apps på ofrenes regning, forklarer Janus R. Nielsen.

Et andet trick som it-kriminelle ofte benytter sig af er Ransomeware-svindel. Her bliver telefonen holdt som gidsel, hvor de it-kriminelle kræver en løsesum for at låse den op, som du aldrig skal betale.

Indtil videre er det personer fra 18 forskellige lande, der er blevet ramt af hackerangrebet, hvor det primært er de asiatiske lande, der er berørt. Men også brugere fra Tyskland, Italien og Spanien er blevet ramt.

LÆS OGSÅ: Brandmand trøster såret barn med 'Happy Feet'

LÆS OGSÅ: Apple afslører: Sådan bliver den nye iPhone 6s

LÆS OGSÅ: TV: Mystisk klip - se myrer reagere på opkald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx