Af - 29/05-15 08:04

TV: Fifa 16 med stor nyhed: Nu er spillet ikke længere kun for mændTV: Fifa 16 med stor nyhed: Nu er spillet ikke længere kun for mænd

Kvinder har altid kunnet spille Fifa, men de har ikke selv været med. Det laver spillet nu om på.

Her præsenterer Fifa deres store nyhed i en trailer. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Når det næste Fifa i rækken kommer på gaderne til september bliver det som sædvanlig med en række opgraderinger, der skal gøre spillet endnu flottere og endnu mere realistisk.

Det må man også sige, at den opgradering, som de præsenterede torsdag vil være med til. For kvinder har i lang tid rendt rundt på virkelighedens fodboldbaner uden at få lov til at være med i Fifa-spillene, men det er slut nu.

Kvindefodbold er officielt blevet en del af en af det populære spil. Fifa starter ud med at tilføje 12 landshold til deres 2016-udgave, og de har i løbet af det seneste år scannet kvindelige spilleres ansigter og spillestil for at gøre klar til den nye funktion.

Selv om Arsenal, Fc Barcelona, Liverpool FC og flere andre af de store mandlige klubber også har et kvindehold, så er de ikke kommet med i den her omgang. Det er kun de 12 landshold.

Du kan se traileren til det nye Fifa med kvindefodbold øverst.

Medie: Politi anholder flere Fifa-ledere
Medie: Politi anholder flere Fifa-ledere

Et af de store spørgsmål er så, om det danske landshold har fået lov til at være med? Og der er svaret desværre 'nej'. Vores svenske og tyske naboer er til gengæld en del af de 12 trupper, der kan tørne ud på de virtulle stadioner.

Landsholdene er delvist valgt ud fra Fifa's verdensrangliste, hvor Danmark er nummer 15. Otte af holdene er taget fra top ti, mens Mexico og Kina er med, selv om Danmark faktisk ligger bedre placeret end dem.

Et andet stort spørgsmål er, om kvinderne kan spille mod de mange mandlige hold? Og her er svaret desværre også 'nej'. Så hvis der sidder nogle mænd derude og gerne ville have haft muligheden for at banke et kvindehold med Messi eller Ronaldo, bliver det ikke i den her omgang.

Topscorer forud for Fifa-release: Jeg vil vælge mig selv
Topscorer forud for Fifa-release: Jeg vil vælge mig selv

En af årsagerne skulle angiveligt være, at man har brugt en anden teknologi til kvindefodbolden. Vicepræsident i Fifa-spillet, David Rutter, fortæller til The Guardian, at de var nødt til at overvinde nogle tekniske udfordringer, før herreholdene fik kvindeligt selskab.

- Det har været på tegneblokken i nogle år, og det var egentlig bare et spørgsmål om, hvornår spillet var i en så god kvalitet, at det kunne virke ordentligt, lyder det fra David Rutter.

- Vi havde brug for at få en række redskaber og teknologier på plads, der kunne adskille mænd og kvinder, siger han.

Man kommer til at kunne spille venskabskampe, både offline og online, og lave offline-turneringer med de kvindelige landshold. Fifa 16 kommer på gaden i slutningen af september.

LÆS OGSÅ: TV: Det skulle han aldrig have gjort! Russisk kvinde tæver kunde på bar

LÆS OGSÅ: TV: Sådan ville verden se ud, hvis mænd brugte tamponer

LÆS OGSÅ: GALLERI: Twitter går valg-amok: Her er de første reaktioner

LÆS OGSÅ: PAS PÅ! Ondsindet og farlig sms crasher din iPhone på sekundet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx