12/09-17 20:41

Her er den nye iPhone 8Her er den nye iPhone 8

Apple havde har lanceret to nye iPhone-modeller samt et nyt Apple Watch.

storybild

Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing, Phil Schiller, viser den nye iPhone 8 frem. (Billede: STEPHEN LAM)

Rygterne har været ganske konsekvente de seneste par måneder: Apple lancerer en ny iPhone 8 - og en 8 Plus. Størrelserne er stort set de samme som tidligere, men bagsiden er nu lavet af glas.

  • Nyt display med Truetone: De nye telefoner har en ny skærm med Apples Truetone teknologi, der tilpasser skærmens billede til omgivelser. Det er stadig "almindelige" Retina skærme, så her er ingen OLED teknologi som i den nye iPhone X.
  • Nye højttalere kan larme mere: De nye iPhones har nye stereohøjttalere som ifølge firmaet selv leverer endnu bedre og højere lyd end hvad iPhone 7 kunne levere. Helt op til 30% højere siger Apple selv.
  • Ny chip: A11 Bionic kalder Apple den nye processor - der en sekskernet processor, som Apple lover vil være helt op til 70% hurtigere end processoren i A10 og med en grafikprocessor, der er op til 30% hurtigere - i hvert fald hvis man skal tro Apple selv.
  • Trådløs opladning: Apple har haltet lidt efter når det kom til opladning - i hvert fald trådløs opladning. Det råder de nu bod på, for den nye iPhone understøtter Qi, den trådløse standard som mange andre også understøtter. Du kan forvente rigtigt mange produkter der vil kunne lade telefonerne fra nu af. Eksempelvis har IKEA en hel linie produkter, der kan lade de nye telefoner.

  • Kamera med nye funktioner: Et nyt kamera med 12 Megapixel sensor leverer ifølge Apple meget bedre kvalitet end den forrige generation. Begge modeller har denne gang fået optisk billedstabilisering. Apple slår på, at der er nye og meget avancerede portrætfunktioner i de to nye telefoner - det er dog softwareløsninger.
  • Kameraet kan skyde 4K og optimerer selv videoen undervejs i optagelsen.
  • 64 og 256GB: Der kommer to versioner af iPhone 8 og 8 Plus. De kan forudbestilles fra d. 15 september og er i butikkerne d. 22 september.

Nyt Apple Watch

Forud for præsentationen præsenterede administrerende direktør Tim Cook en ny version af Apples smartwatch, Apple Watch. Den har nu mobilsignal og kan derfor bruges som telefon.

Apple Watch med mobilsignal vil ikke blive tilgængelig i Danmark før senere.

Telefonen er Apples helt store flagskibsprodukt. Selskabet, der skabte konceptet smartphones, solgte i 2016 iPhones for 136,7 milliarder dollar - 852,3 milliarder kroner.

Det kom fra et salg på hele 211,9 millioner styk.

Både salget og antallet var endda betydelige fald fra jubelåret 2015, hvor der blev solgt 231,2 millioner iPhones.

Apple er dog blevet presset voldsomt på markedet for smartphones.

Tidligere i år blev selskabet overhalet af Huawei og fortrængt til tredjepladsen på markedet, hvor Samsung sidder på toppen.

Artiklen er bragt i samarbejde med Inputmag.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
10-årig dreng troede ikke sine egne...
bt.dk
Silas Holst om forhold til...
bt.dk
Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx