01/09-13 11:24

Danskerne er trætte af elendig tvDanskerne er trætte af elendig tv

Traditionelt programlagt tv, som vi kender det i dag, er stærk under pres fra utilfredse danskere.

storybild

Streamingtjenester som Netflix vinder frem, og det sætter tv, som vi kender det, under pres.

Hver fjerde dansker er utilfreds med kvaliteten af det, der bliver vist i tv. Og hver anden synes, at kvaliteten er blevet dårligere eller meget dårligere de seneste 10 år.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen blandt voksne danskere, der ser tv.

LÆS OGSÅ: Streaming-tjenesten Netflix viser falske film

Undersøgelsen får eksperter til at forudse, at traditionelt programlagt fjernsyn, kaldet flow-tv, ikke vil leve længe i sin nuværende form.

- Flow-tv, som vi kender det, er unægtelig stærkt presset, og selvom det nok ikke vil uddø lige med det samme, vil flow-tv komme til at ændre karakter de kommende år, siger digital medieanalytiker Claus Bülow Christensen til Søndagsavisen.

LÆS OGSÅ: Hver sjette overvejer at kvitte tv-abonnement

Danskerne er især irriterede over flow-tv'ets ufleksible natur. Henholdsvis 84 og 85 procent synes, at der er for mange reklamer og genudsendelser i tv. Og kun hver fjerde synes, at programplanen med faste tidspunkter passer ind i deres hverdag.

I trods har danskerne taget streamingtjenester som Netflix, HBO og YouBio til sig, viser undersøgelsen. Mere end hver tredje bruger streamingtjenester, og blandt unge under 35 år er det seks ud af ti.

Brugernes vigtigste grunde er, at man selv bestemmer, hvad man vil se, og hvornår man vil se det.

- I lyset af de nye streamingtjenester, hvor især Netflix dominerer, virker faste sendetider, genudsendelser og reklameafbrydelser helt unødvendige og irriterende, siger Claus Bülow Christensen.

Klaus Mogensen, fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning, er enig.

- Når man først har oplevet at være sin egen herre, og man har vænnet sig til at få, hvad man vil, uden reklamer, så er man naturligt nok ikke begejstret for at nøjes med begrænsningerne ved traditionelt tv, siger han.

Eksperterne er enige om, at der er plads til tv-kanaler, hvis de fokuserer på aktualitet, store begivenheder, sport, reality-programmer, musikbegivenheder og shows produceret af tv-stationerne selv.

Kilde: Søndagsavisen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Medie: Nu ved vi, hvem der myrdede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx